Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 90. godini

Od posljedica zaraze koronavirusom preminuo glazbenik Đorđe Marjanović

15.05.2021.
u 18:15

Kako se neslužbeno doznaje, danima je bio priključen na respirator i liječnici su se trudili spasiti mu život, no nisu uspjeli.

Od posljednica zaraze koronavirusom danas je u Srbiji preminuo nekoć legendarni jugoslavenski glazbenik Đorđe Marjanović, pišu srpski mediji.
Kako se neslužbeno doznaje, danima je bio priključen na respirator i liječnici su se trudili spasiti mu život, no nisu uspjeli.
Marjanović je starijoj publici poznat kao velika zvijezda bivše države, a među najpoznatijim njegovim hitovima su 'Lazarela', 'Romana' i 'Moje ludo srce' . Karijera mu je trajala više od pola stoljeća, a imao je doslovce klubove obožavatelja u Jugoslaviji, ali i bivšem Sovjetskom Savezu. Najveću je slavu ipak uživao šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina, a rado je pjevao i obrade francuskih šansona. Bio je čest gost na brojnim festivalima, Na festivalu u Opatiji 1960. nagradu je podijelio s Markom Novoselom za pjesmu Marija Bogliunija i Arsena Dedića "Prodavač novina".
Aktivnu glazbenu karijeru okončao je 1990. u Australiji kada je, pjevajući pjesmu "Mene nema 'ko da žali" doživio moždani udar, a nakon dugog oporavka povremeno se pojavljivao u javnosti, ali više nije nastupao uživo.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije