Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privlačne brojke

Objavljene su informacije o zaradi kraljevske obitelji te je otkriveno kolika je plaća princa Williama

Princ William i Kate Middleton
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
02.07.2023.
u 17:00

Vojvodstvo je ostvarilo rekordnu dobit od 24,05 milijuna funti u razdoblju 2022.-2023.  što je skok od oko 4,5% u odnosu na 23,02 milijuna funti godinu prije

U novom financijskom izvješću o britanskoj kraljevskoj obitelji otkriveni su i iznosi koje pojedini članovi obitelji dobivaju za obavljanje svojih kraljevskih dužnosti.  Prema godišnjem izvješću imanja Vojvodstva Cornwall za 2023., princ William će ove godine imati godišnju plaću od 6 milijuna funti.  Ovaj 41-godišnjak naslijedio je imanje nakon što je njegova baka, pokojna kraljica Elizabeta II., umrla, a njegov otac, kralj Charles III, stupio na prijestolje.

Vojvodstvo je ostvarilo rekordnu dobit od 24,05 milijuna funti u razdoblju 2022.-2023.  što je skok od oko 4,5% u odnosu na 23,02 milijuna funti godinu prije. To znači da bi sljedeće godine, čak i ako zarada imanja stagnira, mogla princu Williamu donijeti zaradu od više od 30 milijuna dolara. Godišnje brojke koje su objavljene u četvrtak obično su popraćene zasebnim godišnjim izvješćem s pojedinostima o općim prihodima i rashodima novca Vojvodstva. Kralj Charles - koji je bio bivši vojvoda od Cornwalla - objavio je financijski pregled svog kućanstva u četvrtak. Međutim, princ William je odlučio to ne učiniti, piše Yahoo.

VEZANI ČLANCI

 

 

Kensingtonska palača, kraljevska rezidencija i ured za tisak princa Williama i Kate Middleton, priopćili su da je prošla godina bila prijelazna nakon smrti pokojne kraljice te da zbog toga ove godine neće objaviti izvješće, piše Daily Mail. Ali ovaj potez izaziva kritike, posebice od strane vodećih osobe među redovima republikanaca, čiji je cilj ukidanje monarhije i smatraju kako nema opravdanja zašto William nije otkrio svoje troškove i prihode. 

Vojvodstvo Cornwall jedno je od najvećih i najstarijih veleposjeda u Ujedinjenom Kraljevstvu—proteže se kroz 23 okruga u Engleskoj i Walesu. Osnovao ga je 1337. godine kralj Edward III kako bi podržao svog sina i nasljednika princa Edwarda i sve njegove sljedeće nasljednike. Danas princ William  ima koristi od prihoda Vojvodstva i nejasno je što će princ William točno učiniti s višemilijunskim prihodom, ali prema službenoj web stranici Vojvodstva Cornwalla, prihod se obično koristi za financiranje javnih, privatnih i dobrotvornih aktivnosti vojvode i njegove uže obitelji—uključujući njegovu žena i troje djece.

VIDEO Pišek o svojem odlasku u Srbiju: Meni se to najviše zamjera. U Srbiji su inkluzivniji

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije