Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjele Splićanke

Obične cure: I mi možemo snimiti seksepilni Pirellijev kalendar!

pirelli (1)
Foto: Mario Strmotic
1/6
17.12.2010.
u 08:00

Fotograf Mario Strmotić dokazao je da svaka žena nosi erotičnost koja uz malu stručnu pomoć svima može biti jasno vidljiva

Slavni Pirellijev kalendar za 2011. krasit će hollywoodska superzvijezda Julianne Moore, Campari je angažirao Benicija Del Torra, Petrol je za potrebe kalendara u morsku sirenu pretvorio Severinu, najpoznatiji francuski kalendar “Bogovi stadiona” slavi mušku ljepotu zahvaljujući apolonskom tijelu Nikole Karabatića, a splitski fotograf Mario Strmotić odabrao je obične, anonimne djevojke iz susjedstva. Srećom, u gradu poput Splita po ljepotu ne treba ići daleko... Studentice, konobarice, djelatnice kladionice... nakratko su se uživjele u uloge avijatičarke, sportašice, mehaničarke, frizerke, medicinske sestre, spremačice, slikarice, vatrogasca, DJ-ice, konobarice, pilotkinje. Rezultat? Pozavidjeli bi im i profesionalni modeli. One su: Jasna Telent, Petra Balaban, Mia Topić, Katarina Burmaz, Nikolina Pauk i Ivana Vuknić, a fotograf ih je zamislio u dvanaest različitih zanimanja – osjećaju stida i mogućim ćakulama unatoč. Odakle ideja za projekt koji na pomalo neuobičajen način slavi žensku ljepotu?

Dokaz ljepote

– Osnovna je ideja bila da dokažem kako, u poplavi brojnih glamuroznih kalendara svjetski poznatih modela i ljepotica, i obične cure mogu napraviti kalendar koji će oduševiti publiku. Sudeći prema prvim reakcijama, u tome sam uspio, ali moram naglasiti da su se djevojke sjajno snašle na snimanju i odlično surađivale, kao da poziraju već godinama – rastumačio je poznati splitski fotograf Mario Strmotić.

Kakve su, međutim, reakcije okoline iz koje djevojke dolaze?

– Ideja mi se svidjela, malo sam vagala bih li ili ne bih, ali onda sam odlučila presjeći i pozirati. Kad sam vidjela fotografije, shvatila sam da nisam pogriješila – otkrila je Petra Balaban, zaposlena na infopultu salona za tetoviranje. koja je među bližnjima našla čvrstu podršku za ovaj odvažan projekt.

No, neke od djevojaka snimanje su odradile unatoč neslaganjima okoline, poput Katarine Burmaz, studentice druge godine Pravnog fakulteta. Roditelji su, priča nam, nevoljko pogledali fotografije i, na žalost, nisu baš presretni, požalila se.

– Reakcije su podijeljene, roditelji nisu zadovoljni, prijateljima se sviđa. Ma neka kalendara, baš je bilo super na snimanju, fotke su ispale odlične pa nisam požalila što sam se odlučila na ovaj korak – kaže Katarina.

Neke od djevojaka imaju ponešto iskustva u svijetu mode, poput Ivane Vuknić, koja je u međuvremenu, nakon poziranja za kalendar, postala Best model Hrvatske. Pa neka netko kaže da Mario nema nos za talente.

Kraj anonimnosti

Ostale djevojke većinom su studentice, Nikolina radi kao konobarica, Jasna za život zarađuje u kladionici. Snimanje ih je nakratko odvojilo od svakodnevice: trajalo je dva mjeseca, a odvijalo se na različitim lokacijama, poput trajekta Blue Linea, Galebova kampa u Omišu ili poliklinike Leptir u Zagrebu.

– Kamo smo god došli, cure su plijenile pozornost – otkriva Strmotić, svjestan da “djevojke iz susjedstva” već od nedjelje, dana promocije kalendara, to više neće biti.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar broz
broz
20:46 18.12.2010.

Te cure su mi i najzanimljivije.

OB
-obrisani-
20:51 18.12.2010.

a jesu grbave

AC
acer
13:56 18.12.2010.

Nisu ove baš ni toliko obične!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije