Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U kinima

Novi film o Asterixu i Obelixu: Gali su spacioci Britanije

'kinopoisk.ru'
Foto: ''
1/9
20.10.2012.
u 17:45

Gérard Depardieu glumio je u sva četiri filma o Asterixu i Obelixu, a za svaki je novi nastavak svoj bankovni račun podebljao za 10 milijuna kuna

Svi ljubitelji urnebesno zabavnih Gala, Asterixa i Obelixa, od 25. listopada doći će na svoje. Naime, tada u hrvatska kina, i to samo tjedan dana nakon premijere u Francuskoj, stiže film \"Asterix i Obelix u Britaniji\", što je četvrta filmska adaptacija avantura nepobjedivih Gala proizašla iz pera Renéa Goscinnya i Alberta Uderzoa. Ovaj put kao predložak su poslužili stripovi \"Asterix u Britaniji\" i \"Asterix i Normani\" koji su objavljeni još davne 1966. godine.

Radnja filma smještena je 50 godina prije Krista, a i dalje se vrti oko Cezara koji je odlučan u namjeri da osvoji Britaniju, otok za koji se u to doba vjerovalo da se nalazi na kraju svijeta. Kad britanska kraljica Kordelija shvati da je Cezar sve bliže svome cilju, ne preostaje joj ništa doli u pomoć pozvati neustrašivi dvojac - Asterixa i njegova vjernog prijatelja Obelixa.

Režiju i scenarij potpisuje francuski redatelj Laurent Tirard, koji je poznat kao ljubitelj lika i djela američkog redatelja Stevena Spielberga.

Asterixa igra 46-godišnji Edouard Baer koji je na tom mjestu zamijenio Clovisa Cornillaca. Uloga Obelixa pripala je zasigurno jednom od najpoznatijih Francuza u svijetu glume Gérardu Depardieu, koji je izjavio da nijedan svoj lik nije zavolio na \"prvu loptu\". No, uloga svima omiljenog debeljuce očito mu se jako sviđa s obzirom na to da ga je glumio u sva četiri nastavka. Nije naodmet spomenuti i da je Depardieu za ulogu u svakom nastavku podebljao svoj bankovni račun za gotovo 10 milijuna kuna.

Film je sniman na lokacijama na Malti, u Mađarskoj i Irskoj, sniman je u 3D tehnici, a procjenjuje se da je koštao oko 60 milijuna eura. Svi oni koji su dosad pogledali film kažu da obiluje smiješnim scenama, pri čemu je posebno zabavno slušati francuske glumce koji pokušavaju savladati britanski naglasak. Zanimljivo je i da se osim Francuza u filmu pojavljuju neki sporedni glumci iz Belgije i Njemačke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije