Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očekuju dijete

Novak Đoković imat će dvije svadbe u Svetom Stefanu

Novak Đoković
Foto: Pixsell
1/9
04.07.2014.
u 14:00

I Novak i Jelena za kumove su odabrali prijatelje iz djetinjstva

Sve je spremno za vjenčanje godine, ono svjetskog teniskog asa Novaka Đokovića i njegove dugogodišnje djevojke Jelene Ristić.

Mladi par, koji u listopadu očekuje prinovu, za mjesto na kojem će razmijeniti zavjete odabrao je romantični Sveti Stefan. Vjenčanje će se, doznajemo od izvora bliskih mladencima, održati u dva dana.

Prvi dio zakazan je za 9. srpnja kada će se u luksuznom crnogorskom ljetovalištu okupiti prijatelji slavljenika, među kojima se očekuju brojne slavne osobe iz svjetskog tenisa poput Borisa Beckera, Marije Šarapove, Andyja Murraya..., a privatna ceremonija održat će se u subotu 12. srpnja u jednoj od tri crkve na (polu)otočiću, najvjerojatnije u crkvi svetog Stefana po kojoj je (polu)otočić i dobio ime, a nalazi se na njegovu najvišem dijelu.

Ljubav prema nogometu

Prvi dio vjenčanja zamišljen je kao zabava na prekrasnoj plaži podno nasipa koji povezuje obalu s (polu)otočićem, a gosti će biti smješteni u apartmanima koje su mladenci zakupili upravo kako bi nakon zabave imali priliku za privatnu ceremoniju vjenčanja na kojem će biti samo obitelj i kumovi.

– Razumijem interes medija da izvještavaju o svim profesionalnim pa i privatnim događajima vezanim uz javne osobe, no postoje trenuci koje oni u koje su objektivi upereni žele zadržati samo za sebe – poručio je slavni tenisač kada su ga pitali o detaljima vjenčanja.

Ona zna što volim i zadužena je za to. Složit ću se sa svime za što se odluči u organiziranju vjenčanja

Novak Đoković

Jelena je za kumu odabrala prijateljicu iz djetinjstva, a Novak svog najboljeg prijatelja, mladog i perspektivnog nogometaša Nevena Markovića. Obojica su zaljubljenici u sport, a od malih nogu povezivao ih je nogomet koji je, manje je poznato, Novaku velika strast. Prijatelji su se razišli nakratko kada je Novak otišao na akademiju Nikole Pilića, a Neven je jedno vrijeme razmišljao i o karijeri u Zagrebu, kamo rado dolazi kako bi na Trešnjevci posjetio svoga omiljenog djeda.

Budući kum igra u švicarskom Servetteu, gdje mu predviđaju sjajnu karijeru. Novak i Neven nedavno su se, nakon poplava u svibnju, okupili oko humanitarne nogometne utakmice koju su igrali u Monaku uključivši u svoju momčad i princa Alberta, a sve kako bi pomogli poplavljenima u Srbiji, ali i u Bosni i Hrvatskoj.

Jahta već čeka

Iako za Novaka Đokovića i Jelenu kažu da im svjetska slava nije udarila u glavu, blještavila na vjenčanju neće nedostajati. Mladenci bi s kumovima u Sveti Stefan trebali doploviti obiteljskom jahtom Đokovićevih. Prema Večernjakovim izvorima, jahta “Dijana”, koja nosi ime po Novakovoj majci, već je spremna na vezu u Tivtu budući da će mladenci s pratnjom, nakon što ove nedjelje doputuju ondje privatnim zrakoplovom, od Tivta ploviti do Svetog Stefana te se dobro odmoriti od turnira i pripremiti za doček gostiju i veliko slavlje.

>>Seksi Novak Đoković s ekipom uživa na Ibizi

>>Novak i Jelena postat će roditelji dječaka!

Komentara 4

Avatar hrvatsko_kraljevstvo925
hrvatsko_kraljevstvo925
14:59 04.07.2014.

Porodica Novaka Đokovića potiče od Damjanovića iz stare Crne Gore, sa Čeva. Njegov predak, Đoko Damjanović, po kom je nastalo prezime porodice, oko 1730. godine preselio se u Jasenovo Polje kraj Nikšića. Iz Jasenovog Polja se Novakov prađed Neđeljko Đokovićć 1928. sa porodicom odselio u Metohiju, u selo Voćnjak. Zbog rata na nekoliko godina se nastanjuju u Jasenovom polju. Početkom 1951. godine Novakov đed Vladimir seli se iz Metohije u Kosovsku Mitrovicu, đe 1961. dobija sina Srđana, Novakovog oca, koji danas ne krije da je etnički Crnogorac. Đokovići su se preselili u Beograd 1981. godine. Sa druge strane, Novakova majka Dijana je Hrvatica rođena 1964. godine od oca Zdenka i majke Elizabete, vojnih zdravstvenih radnika, Hrvata doseljenih iz Vinkovaca u Beograd sredinom prošloga vijeka nakon što je Dijanin otac, oficir JNA, dobio prekomandu. Novak Đoković je u više navrata i javno priznao da mu je majka Hrvatica (npr.: Kad sam ušao u četvrtfinale Rolan Garosa, lično me nazvao premijer Koštunica, čestitao mi na uspehu. Šokirao sam se jer je znao baš sve o meni. I da mi je majka Hrvatica, iako je rođena u Beogradu, jer su svi njeni iz Vinkovaca i tamo imam puno rodbine. Tata je Crnogorac…). Novakov otac je takođe priznao hrvatsku nacionalnost svoje supruge: - Istina je da je moja supruga Hrvatica, ali je isto tako istina da ona u Srbiji živi više od 40 godina i da je lojalan građanin naše države. Njeni roditelji su bivša vojna lica, rođeni Vinkovčani, koji su svoj život i sreću pronašli u Beogradu. … Srbi su normalni ljudi i moja supruga nikada nije imala problema što je druge nacije. … Iskreno verujem da Novaku niko neće zameriti što mu je majka Hrvatica. Inače je interesantno da su svi najveći srpski teniseri – Novak Đoković, Ana Ivanović i Jelena Janković – crnogorskog, a ne srpskog porijekla.

LU
lukabulic
14:43 04.07.2014.

ovo me stvarno zanima -radostna vijest za đokoviće i celu srbiju-

Avatar Ironman0105
Ironman0105
17:42 04.07.2014.

Po cemu je ovo vjencanje godine? I zasto je to uopce vijest za hrvatske novine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije