Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'GORA'

Nova hrvatska serija imat će pretpremijeru u Sarajevu, a u glavnoj ulozi su pripadnici HGSS-a

Spašavanje s litice - HGSS Makarska
Foto: HGSS Makarska
1/19
31.07.2023.
u 20:30

Uz zaplete vezane za međuljudske odnose obiluje akcijskim scenama u kojima uz glumce sudjeluju kaskaderi, ali i stvarni pripadnici HGSS-a.

Nova hrvatska serija "Gora", čije je snimanje počelo ranije ove godine, imat će svjetsku pretpremijeru na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu (SFF), najavili su u subotu organizatori.

U okviru posebnog programa pod nazivom "Pretpremijere serija" SFF već sedmu godinu publici predstavlja pozorno odabrane nedavno producirane regionalne dramske serije. Ove godine bit će prikazane epizode šest dugoočekivanih dramskih serija, a predviđena su gostovanja glumaca i ekipe svih serija te razgovori uživo s publikom. 

VEZANI ČLANCI

"One su potpuno različite u formi, žanru, ritmu i temi, no sve su izrazito visoke produkcijske vrijednosti i originalnog autorskog izražaja, stoga vjerujem da je ovogodišnja selekcija iznimno zanimljiva. Za ljubitelje serija, ovo je jedinstvena prilika da na velikom ekranu premijerno pogledaju serije, koje na TV ekranima gledamo tek u nadolazećoj jesenskoj i zimskoj sezoni. Neke serije će nas držati napetima, neke navesti na razmišljanja, a neke će nas baš jako nasmijati“, izjavila je Tina Hajon, selektorica programa.

Hrvatska serija "Gora", koja je dio ovogodišnjeg programa, nastala je u koprodukciji Hrvatske radiotelevizije (HRT) i ima 22 epizode.

Radnja joj je smještena u Gorskom kotaru, a u glavnoj su ulozi pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Uz zaplete vezane za međuljudske odnose obiluje akcijskim scenama u kojima uz glumce sudjeluju kaskaderi, ali i stvarni pripadnici HGSS-a.

Producentica serije je Maja Pek-Brünjes, režiju potpisuju Mladen Dizdar, Aldo Tardozzi i Radoslav Jovanov Gonzo, dok su glumci Kristijan Petelin, Ugo Korani, Dinka Vuković, Sandra Lončarić, Barbara Nola, Jasmin Mekić, Aleksandar Cvjetković i Lucija Rukavina.

29. SFF ove godine će biti održan od 11. do 18. kolovoza.

VIDEO Mate Janković o hrani u hotelu u Dalmaciji: 'Iskustvo je razočaravajuće, a račun 60 eura'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije