Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godišnjica odlaska

Njeno beživotno tijelo pronašao brat: Jugoslavenska glumica iste se godine predozirala i ostala bez muža

Foto: Boris Scitar
1/18
10.01.2024.
u 13:00

Prije četiri godine preminula je glasovita glumica Neda Arnerić, a mi smo se prisjetili njezina života

Prije četiri godine napustila nas je legendarna jugoslavenska glumica Neda Arnerić koja je preminula u 67. godini života. Glumica je pronađena u svom stanu na Vračaru, a prema navođenju srpskih medija, njezino beživotno tijelo pronašao je brat glumice Predrag. Htio je posjetiti sestru, ali vrata od stana bila su zaključana. S obzirom na to da se nitko nije javljao na pozive, Predrag Arnerić pozvao je bravara kako bi mogao ući u stan svoje pokojne sestre. Po ulasku u stan naišao je na stravičan prizor – preminulu Nedu na sjedalici. Kada je stigla hitna pomoć, odmah je konstatirala smrt, a tragovi nasilja nisu bili vidljivi. 

Arnerić je krajem veljače 2019. godine primljena u Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, a kako su tada neslužbeno doznale srpske Novosti, glumica je imala alkohola u krvi, koji je u kombinaciji s lijekovima protiv depresije doveo do trovanja. Veliku zvijezdu jugoslavenske kinematografije tada je spasio brat, kada je zabrinut što mu sestra ne odgovara na pozive provalio u stan i pronašao je na podu. Samo dva dana prije tog tragičnog događaja poznata glumica bila je na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, gdje je igrala jednu od glavnih uloga u predstavi "Igra parova". 

– Neda je primljena na odjel toksikologije u besvjesnom stanju. Iz dana u dan postaje sve stabilnija, ali trenutačno se ne može sama brinuti o sebi. Tim medicinskih stručnjaka donio je odluku da je zadrže na VMA koliko god bude potrebno, odnosno do potpunog oporavka, a pretpostavka je da će to biti najmanje mjesec dana. Nakon smrti supruga Milorada Mešterovića Neda živi sama u stanu i nije se imao tko brinuti o njoj. Zbog lošeg psihičkog stanja savjetovana joj je liječnička njega barem neko vrijeme, da se sličan nesretni slučaj ne ponovi – kazao je tada izvor blizak pokojnoj glumici za Kurir. 

 

1/5

 

VEZANI ČLANCI:


Arnerić je u prosincu 2018. godine ostala bez supruga, poznatog liječnika Milorada Mešterovića, koji je preminuo nakon duge borbe s teškom bolešću. Prije tri godine u njihovu stanu u Beogradu dogodio se još jedan tragičan događaj kada je Neda pala s balkona na trećem katu i tom prilikom teško ozlijedila kralježnicu. Tada se šuškalo kako je sama sebi pokušala oduzeti život, no to je ona sama oštro demantirala s tvrdnjom da se poskliznula dok je prala rublje. Tada se njezin suprug Milorad cijelo vrijeme brinuo o njoj dok se nije potpuno oporavila. 

Spomen imena Nede Arnerić publiku zasigurno najviše asocira na kultne srpske filmove kao što su “Ko to tamo peva” Slobodana Šijana s legendarnom erotskom scenom i serije “Otpisani” i “Grlom u jagode”. Jugoslavenska Shirley Temple, kako su je tijekom karijere zvali, počela je svoju umjetničku karijeru još kao dijete. Redatelji su je doslovno obasipali ulogama, a gluma je tako postala smisao njezina života. Glavni Nedini aduti bili su oduvijek ljepota i mladenačka drskost u kombinaciji s iznimnim glumačkim talentom, kojima je utisnula trajni pečat u brojnim kazališnim i filmskim ulogama.

Podsjetimo, fatalna glumica iza sebe je imala dva braka. Jedan s kolegom Dejanom Karaklajićem kojeg je upoznala na snimanju jednog filma, a drugi s 32 godine starijim kolegom Radom Markovićem. Godine 1991. udala se za kirurga Milorada Mešterovića s kojim je bila u velikoj ljubavi sve do njegove smrti 2018. godine. Pokojni supružnici kroz 37 godina braka imali su najveću želju ostvariti se u roditeljskoj ulozi, ali to im se nikada nije ostvarilo. Čak su odlučili i posvojiti dječaka, međutim, brzo su odustali.

– Jednom smo htjeli posvojiti dječaka, ali je procedura bila toliko komplicirana da smo na kraju morali odustati – kazala je pokojna Neda Arnerić.

 

VIDEO: Paprena zarada Aleksandra Prijović: Otkriveno koliko je zaradila za tri nastupa u noćnom klubu

Komentara 12

Avatar zabranjen1.000puta
zabranjen1.000puta
14:04 10.01.2024.

Nema više jugoslavije i nema više jugoslavneske glumice. To je tako!

CR
CroViper
14:16 10.01.2024.

Opet žalopojke...

PE
Pero56
19:10 10.01.2024.

Neda Arnetic zivi dalje u nasim srcima. Svaka cast velikoj umjetnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije