Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
putovanje

Nezaboravna avantura Nevene Rendeli na Bliskom istoku

nevena rendeli (1)
Foto: privatni arhiv
1/5
13.04.2012.
u 09:50

Voditeljica i novinarka na HTV- u sa suprugom Marijanom Bračuljom obišla je cijeli Izrael i Jordan.

Unatoč pretrpanom rasporedu, 30-godišnja Nevena Rendeli, književnica te voditeljica i urednica na HTV-u, priznaje da uživa u životu i svakom novom danu. Kada uhvati slobodnog vremena, koristi ga za putovanja, a baš se nedavno vratila s devetodnevne avanture po Bliskom istoku.

– Suprug i ja već smo odavno planirali to putovanje, ali smo ga stalno odgađali. Sada sam napokon našla vremena i rekla “hajdemo”. Prvo smo došli u Istanbul, na jedan dan, a onda smo avionom otputovali u Tel Aviv. Autom smo putovali po cijelom Izraelu i Jordanu.

Bilo je to pravo kulturološko putovanje, a ujedno i jedno od najboljih putovanja u životu – kaže Nevena koju su najviše oduševili napušteni grad Petra, star tri tisuće godina, i Jeruzalem, grad u kojemu je počela civilizacija kakvu danas znamo. Kako joj se Izrael nije učinio idealnim za kupnju, doma se nije vratila s vrećicama punim suvenira.

– Zbilja to nije kraj u kojem imaš što kupiti, a ja nisam religiozan tip pa me vjerske ikone nisu baš zanimale – iskreno kaže voditeljica i dodaje da se njezin suprug Marijan Bračulj počastio maramom tipičnom za arapsko podneblje bez koje je bilo nemoguće koračati pustinjom.

Kako sve što je lijepo kratko traje, tako je i Nevena razgledavanje znamenitosti i ugodne šetnje brzo morala zamijeniti svojom zagrebačkom rutinom. Emisija “In medias res” koju na Drugom programu HTV-a uređuje i vodi s kolegom Petrom Vlahovom njezin je trenutačni prioritet.

– Jako je naporno raditi dnevne informativne emisije, radiš i petke i svetke, ali sam krajnjim rezultatom jako zadovoljna. Moj su zadatak društveno-političke teme koje biram zajedno s urednicom Jagodom Bastalić – veli Nevena.

Osim rada na televiziji, svestrana Nevena bavi se i pisanjem. Prošle godine izdala je knjigu “Vodič jedne plavuše” u kojoj čitateljima otkriva sve tajne hrvatskih gradova, a uskoro joj namjerava dodati i kartu s događajima koji se ove sezone ne smiju propustiti.

Zahvaljujući dugogodišnjem angažmanu u emisiji “Boje turizma” proputovala je Hrvatsku uzduž i poprijeko pa je svoja iskustva odlučila prenijeti na papir. Ipak, kad je pitate koje bi mjesto izdvojila, konkretan odgovor nećete dobiti.

– Volim južnodalmatinske otoke, ali i Istru. Obožavam i Slavoniju, osobito Ilok. Super mi je što se cijela Hrvatska može podijeliti na godišnja doba pa u određenom razdoblju vrijedi posjetiti određena mjesta. Cijela je knjiga napisana na takav način – objašnjava plavokosa voditeljica dodajući da naslov knjige nije slučajan.

– Plavuše uvijek imaju neku konotaciju, a ja sam se odlučila za takav naziv jer puno zanimljivije zvuči “Vodič jedne plavuše”, nego “Vodič Nevene Rendeli”. Ali ima tu, naravno, i ironije. Ipak svi oni koji me bolje poznaju znaju da sam plavuša samo po boji kose, nikako plavuša iz viceva – otkriva jedno od zaštitnih lica HTV-a.

Nevena je prepoznala i vrijednost društvenih mreža pa na Facebooku ima grupu “Vodič jedne plavuše – putujte s Nevenom Rendeli” gdje svojim čitateljima dijeli savjete, ali često traži i mišljenje.

Svoju ljubav prema putovanjima jednom možda i “formalizira” i okuša se u poslu turističkog vodiča. Priznaje da joj je to idealno zanimanje pa možda krene stopama kolegice Karmele Vukov Colić koja je jedno vrijeme radila i kao novinarka i kao turistički vodič.

Izdržati brzi tempo nije nimalo jednostavno, no dok uživa u onome što radi, ne žali se. Ne žali se ni njezin suprug s kojim je u braku dvije i pol godine jer im je oboma normalno da ih po cijeli dan nema doma, pa se šale kako će morati na frižider pisati gdje je tko taj dan.

– Stižem sve samo zato što još imam samo muža, ne i djecu – kaže lijepa voditeljica, a na novinarska pitanja kad namjerava imati potomke ne želi više odgovarati. Samo kratko kroz smijeh poručuje:

– Doći će i vrijeme da postanem majka, ali to sigurno nije nešto što ću podijeliti s novinarima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije