Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras repete

Natrag u Gavellu: Psihomodo Pop razvalio!

Psihimodo Pop u Gavelli
Promo
05.12.2015.
u 15:37

Svirka jučer bila je snažnija, emotivnija i virtuoznija od bilo koje do sada, a nakon sinoćnjeg ludila, publika će večeras tek vidjeti da je vremešne rockere itekako teško pratiti.

Zagrebačko kazalište Gavella jučer je ugostilo drugi od tri rasprodana Unpljugd koncerta Psihomodo popa kojima su ovi originalni rockeri obilježili 20. godinu istoimenog izleta u akustične vode. Te davne  1995. na istom su mjestu Gobac i ekipa live svirkom potvrdili status jedne od najpopularnijih domaćih grupa, a sinoć su se sretni posjetitelji koji su se u zadnji čas uspjeli dokopati ulaznica uvjerili kako za njih vrijedi ona „što stariji, to bolji“. 

Svirka jučer bila je snažnija, emotivnija i virtuoznija od bilo koje do sada, a nakon sinoćnjeg ludila, publika će večeras  tek vidjeti da je vremešne rockere itekako teško pratiti.  Koncert je, prigodno, otvorila  njihova neslužbena himna Natrag u garažu nakon koje su se nizali hitoviTelegram Sam, Kad sam imao 16, Frida… Bilo publike nakratko je smirio laganiji, srednji dio nastupa tijekom kojeg su uz svjetlosne efekte na prozirnoj zavjesi, kreaciju Goran Kurjaka, izvedene Ponekad, Lagano padam i Ona odlazi. Sjajne Mozartine pridružile su im se u izvedbi Tužnog lutka zajedno s osječkom glumicom i lutkaricom Ivanom Vukićević koja je oživjela bijelu marionetu u impresivnoj scenografiji kipara Vjekoslava Filipovića. 

Upravo ova glazbeno-scenska iznenađenja dala su Unpljugdu dodatnu dimenziju pa je koncert  držao ritam i pažnju publike cijele večeri bez opadanja ni u jednom trenutku. Tome je svakako pridonijela i podrška sastava Brass, odnosno Darka Sedaka-Benčića (truba), Marija Magaša (truba), Ivana Mučića (trombon) i Olivera Ereša (saksofon) kao i odličnih The new generation Napalm djevica (Petra Kožar, Martina Geber, Tena Vodopija i Mateja Mihovec).

Šećer na kraju bili su legendarni hitovi Ja volim samo sebe, Bejbi, Osjećam se haj, Mala Ramona, Pinokio te aktualni singl Nebo na kojem i službeno gostuju Mozartine. Predviđeni završetak Sexy magazinom naravno da nije bio moguć. S toga su se Gobac i Psihomodo pop morali vratiti na bis i s Dugom devetkom, Donom (najvećim hitom sa zadnje ploče Čiribu čiriba), Supstancama i Letećim odredom na kojem je gostovao legendarni Lula i tek onda otpratiti svoje fanove kućama.

Sve ovo garancija je za vrhunsku svirku i večeras.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije