Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pao na prvom pitanju

Natjecatelj u 'Superpotjeri' nije znao kako izgledaju otoci Gaz i Galešnjak, znate li vi točan odgovor?

Foto: HRT
1/11
26.11.2023.
u 21:30

Ivana Drnić iz Zagreba nastupila je posljednja u večerašnjoj "Superpotjeri" i jedina je uspjela nadigrati lovce te je osvojila deset tisuća eura

Mislav Blagajić (27) magistar francuskog i turskog jezika, bio je prvi natjecatelj u večerašnjem izdanju kviza "Superpotjera" dobio je veliki pljesak za svoj nastup i pokazano znanje. Lovac Dean Kotiga je rekao kako je ovo bio jedan od najboljih nastupa u "Superpotjeri". U prvom krugu osvojio je 1000 eura, a u brzopoteznoj igri odabrao je igrati protiv svih petero lovaca za iznos od 15.000 eura te uz osam sekundi prednosti. Samo sekunda ga je dijelila od toga da pobijedi svih petero lovaca, ali lovci su bili brži i Mislav nije osvojio 15 tisuća eura. 

Zoran Orešković iz Samobora odlučio je igrati protiv Kreše, Svena i Deana. Igrao je za iznos od 4000 eura uz 32 sekunde prednosti. Lovci su i u ovoj igri bili uspješniji i Zoran nije uspio osvojiti iznos za koji je igrao. Ranko Čop iz Zagreba, po struci inženjer elektrotehnike, s početnih 1000 eura iz prvog kruga igrao je protiv četvero lovaca za iznos od 7500 eura. Lovci su ga pobijedili s četiri sekunde prednosti.

Branimir Pervan, profesor elektrotehnike i računarstva iz Zagreba nije dobio priliku zaigrati protiv lovaca jer je netočno odgovorio na prvo pitanje u brzoj igri. Pitanje je glasilo kako izgledaju Gaz i Galešnjak i ponuđeni su mu odgovori kao dupin i mozak, kao školjka i bubreg i kao riba i srce. Branimir je odgovorio Branimir je rekao kao školjka i bubreg što je bilo netočno. Točan je odgovor da ovi hrvatski otoci imaju izgled ribe i srca.

Ivana Drnić iz Zagreba nastupila je posljednja u večerašnjoj "Superpotjeri" i jedina je uspjela nadigrati lovce. Nakon brzopotezne igre Ivana je odlučila zaigrati protiv četvero lovaca i imala je prednost od šest sekundi te je igrala za iznos od 10 tisuća eura. Ivana nije znala odgovore na tri pitanja, dok su lovci pogriješili samo na jednom, ali ispostavilo se ključnom. Naime, Krešo u posljednjim sekundama nije znao koja slitina bakra i kositra u strojarskoj verziji ima cink, mislio je da je odgovor mjed, a bila je bronca. Ta greška je bila dovoljna i voditelj Joško Lokas nije imao vremena pročitati lovcima sljedeće pitanje jer su njihove sekunde istekle i Ivana je pobijedila u ovoj igri.

VIDEO Joško Lokas otkriva dobro čuvanu tajnu omiljenih kvizova ‘Potjera’ i ‘Superpotjera’

 

Komentara 1

RE
Realistic
00:40 27.11.2023.

Molim vas maknite Lokasa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije