Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOTNA BORBA

Naša missica otvoreno o teškoj bolesti: 'Novac i ljepota ne znače ništa kad nemam normalan život'

Nina Bojanović
Foto: Facebook/Pixsell
1/8
16.01.2023.
u 10:38

– U posljednjih sam šest mjeseci prošla svašta, i nije kraj. Epilepsija je bolest o kojoj se malo priča, ali je jako teška i ne možeš ju kontrolirati. Teško mi je, trenutno se loše nosim s njome jer je to nešto novo za mene. Pokušavam se dići na noge psihički, a i fizički, uz pomoć obitelji i liječnika – kazala je Nina Bojanović

Mlada koprivnička missica Nina Bojanović (20) prije dvije godine postala je Miss Supranational Hrvatske a sada je otvoreno progovorila o teškoj bolesti koja ju je pogodila tijekom prošle godine. Naime, oboljela je od epilepsije, a većinu vremena provodi u bolnici. 

  – U posljednjih sam šest mjeseci prošla svašta, i nije kraj. Epilepsija je bolest o kojoj se malo priča, ali je jako teška i ne možeš ju kontrolirati. Teško mi je, trenutno se loše nosim s njome jer je to nešto novo za mene. Pokušavam se dići na noge psihički, a i fizički, uz pomoć obitelji i liječnika – kazala je Nina za Glas Podravine. Nina je sa svojih 20 godina dvaput bila u induciranoj komi i dva puta na respiratoru. Tamo su ju ‘stavili’ kako ne bi dobila srčani ili moždani udar. Kako je kazala shvatila je kako joj ljepota i novac ne znače ništa ako nema zdravlja. Dodala je i da joj izbor za Miss Supranational nije trebao jer je po prirodi sramežljiva. 

 – Epilepsija me uništila u dosta područja u životu. Ne mogu izaći van kao i svaka moja vršnjakinja, vozačka mi je ukinuta kao i neki poslovi o kojima sam sanjala. Od vremena provedenog u zatvorenom, u bolnici, imam strah izaći van jer me uhvati napad panike ili anksioznost. Epileptičarima napadaj krene zujanjem u glavi, glavoboljom ili pritiskom na prsima, kao u mom slučaju. Liječnici još ne znaju što se događa jer su moji napadaji česti i dugo traju. S ovom bolešću moraš paziti na prehranu, alkohol je naravno zabranjen, što manje kave ili bilo čega što može utjecati na mozak. Jako je i važno u kakvom je osoba psihičkom stanju, a tablete pomažu kod smanjenja napadaja - kazala je Nina Bojanović. 

VIDEO Biste li ga prepoznali? U prvom Big Brotheru je osvojio milijun kuna, a danas vodi drukčiji život u inozemstvu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije