Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagirala na kritike

Nakon ceremonije oglasila se Josipa Lisac: 'Sad ću vam biti najiskrenija...'

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/6
18.02.2020.
u 16:06

Izvedba Josipe Lisac izazvala je podijeljene reakcije javnosti. I dok su neki hvalili njezinu neobičnu izvedbu, drugi su pak svoje nezadovoljstvo izrazili putem društvenih mreža.

Jedna od naših najvećih glazbenih diva Josipa Lisac danas je nastupila na inauguraciji Zorana Milanovića. Josipa je pred okupljenima na Pantovčaku uz klavirsku pratnju Zvjezdana Ružića izvela himnu 'Lijepa naša domovino'. Njezina izvedba izazvala je podijeljene reakcije javnosti. I dok su neki hvalili njezinu neobičnu izvedbu, drugi su pak svoje nezadovoljstvo izrazili putem društvenih mreža.O svemu se nakon inauguracije oglasila i sama Josipa.

- Sada ću vam biti najiskrenija. Ovo je vrlo svečani trenutak. Čestitam predsjedniku Zoranu Milanoviću. Mene je bilo strah. Morala sam se rano ustati i to je za mene nešto strašno. Ja koja se dižem oko 11 sati, onda si možete misliti kako je meni bilo. I glas mora biti u top formi -  rekla je Josipa Lisac za 24 sata.

Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Komentirala je i negativne kritike dospjele na račun njezine izvedbe. - Nekima se neće svidjeti, no to je sloboda. Treba voljeti svoju zemlju, biti slobodan u njoj, treba stvarati u njoj. Voljeti sebe i sve oko sebe - kazala je Lisac.

 Podsjetimo, nakon nastupa na inauguraciji brojni korisnici Twittera iznijeli su svoje mišljenje, a neki od njih nisu bili blagonakloni prema glazbenici i njezinom performansu.

 - E Josipa, Josipa, to nije moja himna, napisala je jedna korisnica, dok je drugi dodao napisao kako je njena izvedba "precijenjeno pre*eravanje". "Čini se da Milanović nije čuo unaprijed kako će Josipa Lisac izvoditi hrvatsku himnu. Ovo je bilo jezivo. Karikatura na himnu", oštar je bio jedan korisnik Twittera. Dosta kritika na izvedbu uputili su i Večernjakovi čitatelji na našem Facebook profilu. "Dobro da nije digla ruke kao Mišo, pa da svi pivaju", napisao je jedan korisnik Facebooka. - Kopija "naprednog" performansa iz Rijeke, samo drugo pakovanje, dodala je čitateljica.

Ključne riječi

Komentara 107

DU
Deleted user
16:12 18.02.2020.

Velika umjetnica, poštujem. Ali, ova izvedba danas nije mi se nimalo svidjela i gotovo. Nikoga time ne želim uvrijediti ili omalovažiti. Samo sam iskren.

KA
karlodrago
16:22 18.02.2020.

Nije pjevala, nego blečala.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
16:40 18.02.2020.

Josipa je istinska glazbena diva, ali ipak himnu nije trebala pjevati jer iskreno ni prepoznao himnu nisam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije