Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj treće sezone

Nakon 380 emisija i 2500 gostiju gasi se 8. kat Daniele Trbović

'10.11.2011., Zagreb - Voditeljica Daniela Trbovic.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'
1/3
19.03.2013.
u 12:00

Na projektu je radilo desetero urednika koji su istodobno bili istraživači, scenaristi i reporteri

Posljednja emisija 8. kata snimat će se u četvrtak. Iza jednog od najgledanijih HTV-ovih talk-showova je 380 snimljenih emisija, 360 obrađenih tema i 2500 gostiju koji su se "popeli" na 8. kat Daniele Trbović.

Najzahtjevniji projekt

A hoće li se emisija opet vratiti na male ekrane, doznat će se nakon novih izbora na HTV-u.

Daniela Trbović, zaštitno lice 8. kata, od 2004. godine radi četiri emisije tjedno pa će, izjavila je, morati na rehabilitaciju od adrenalina.

– Teško je izdvojiti bilo koju emisiju, bilo da je riječ o najtežim ili najzabavnijim temama. Sjajne su bile teme o transvestitima i homoseksualcima jer je to kod nas tabu tema. Na njih smo gledateljima skrenuli pozornost stvarnim pričama, a naglašeno je da su to normalni ljudi od kojih ne smijemo okretati glavu – kazala je Daniela Trbović.

– Kako volim komunicirati s ljudima, uživala sam radeći 8. kat i otkrila mnogo toga zanimljivog i poticajnog – sjetna je Daniela.

Svaki je od desetero urednika 8. kata bio istraživač, scenarist, reporter. Svaki od njih bio je na snimanju, u montaži i kontrolirao najsitnije detalje. Probili su sva vlastita uvjerenja o izvedivom i neizvedivom u poslu kojim se bave.

– Svima nam je to jedan od najzahtjevnijih projekata na kojem smo radili, u kojem se njeguju iznimno visoki televizijski standardi. Riječ "improvizacija" izbačena je od početka iz rječnika, a i dalje sve izgleda nevjerojatno prirodno i spontano – kazala je Maja Tokić, v.d. urednice Zabavnog programa HRT-a i izvršna urednica toga projekta.

– Najteže je bilo pronaći ljude koji će otvoreno i iskreno govoriti o svojoj intimi i otvoriti srce i dušu pred milijunskim gledateljstvom. Ali isplatilo se – kaže M. Tokić.

Gotovo nije bilo moguće ne proživljavati teške teme s gostima i ostati distanciran jer svakom emisijom daš i dio sebe – kazala je Maja Tokić.

Edukacija građana

Gosti su im posve vjerovali, često su im bili rame za plakanje.

– Ne želimo iskoristiti njihovu iskrenost i ranjivost. S njima se i smijemo, ponekad i nerviramo – rekla je M. Tokić koja će kao voditeljica projekta s Danielom Trbović opet surađivati na novom kvizu.

Danielu sada očekuje vođenje emisija o Porinu "20 godina Porina" te novog kviza o EU. Kviz je zamišljen kao zabavno-obrazovni show u kojem će se sudionici natjecati u poznavanju povijesti, kulture, društva, tradicije i politike Europske unije na ležeran i informativan način. Cilj je da građani prije ulaska u EU doznaju kako će to članstvo utjecati na njihov osobni život.

Ključne riječi

Komentara 23

ZA
zagi55
19:09 19.03.2013.

a o čemu se tu radilo-zar opet prodavanje magle?

GM
Gusta magla
19:23 19.03.2013.

Hvala Bogu-nikad se vise nepojavila na tv, ni emisija a bogami ni voditeljica

SD
Sonja Daisy
15:10 19.03.2013.

pokušala sam par puta pogledati emisiju, ali mi nije išlo bilo je uvijek zanimljivih dokumentaraca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije