Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMIROVLJENI TENISAČ

Nacional objavio nove poruke Ivaniševića bivšoj supruzi: 'Najbolje šta sam napravia je šta san te privaria'

Dubrovnik: Red carpet show Dubrovnik Film Meetinga
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/9
25.10.2023.
u 10:25

Ivanišević je, piše Nacional, u porukama vrijeđao i bivšu suprugu, ali i njihovo dijete. Goran je pokrenuo više postupaka s ciljem da bivšoj supruzi oduzme dio imovine koja joj je pripala na temelju njihovih prijašnjih međusobno potpisanih sporazuma.

Tjednik Nacional objavio je nove poruke koje su navodno razmjenjivali bivši supružnici Tatjana Dragović (45) i Goran Ivanišević (51). Navode kako je bivši tenisač vrijeđao bivšu suprugu te da ga je ona prijavila i za obiteljsko nasilje. Kako se navodi u Nacionalu, radi se o porukama iz 2021. godine u kojima su bivši supružnici raspravljali o međusobnim odnosima, a onda je Ivanišević počeo vrijeđati bivšu suprugu.

"Najbolja stvar što sam napravia u ovih 15 godina je šta san te privaria, al sam nažalost napravia grešku šta san ponovno bia s tobom", piše u jednom dijelu poruke. Ivanišević je, piše Nacional, u porukama vrijeđao i bivšu suprugu, ali i njihovo dijete. 

Podsjetimo, Goran je početkom tjedna na društvenim mrežama otkrio da od bivše supruge traži novac koji je zaradio prije i nakon braka. Objavu su prenijeli svi domaći mediji, a nakon toga ju je umirovljeni tenisač obrisao. O ovoj temi istraživao je i magazin Nacional koji je otkrio da je Ivanišević tužio suprugu u nekoliko navrata te da je sud Tatjani blokirao svu imovinu. Napisali su i kako je Goran pokrenuo više postupaka da bivšoj supruzi oduzme dio imovine koja joj je pripala na temelju njihovih ranijih međusobno potpisanih sporazuma. Uz to, postupak je navodno pokrenuo i protiv kćeri A. I. te traži polovicu stana koji joj je darovala Tatjana.

Nacional je potom objavio i sadržaj sporazuma kojim su Tatjana i Goran 2012. godine regulirali međusobne odnose te imovinsko-pravna pitanja koja proizlaze iz zaključivanja braka. Taj su ugovor Tatjana i Goran potpisali 8. ožujka 2012. godine i ovjerili kod javne bilježnice u Rijeci. U ovom ugovoru u jednoj od stavki dogovoreno je i tko bi preuzeo brigu o njihovoj djeci u slučaju njihove smrti.  Iz dokumenta koji je u posjedu Nacionala Goran Ivanišević se obvezuje posebnim ugovorom prenijeti na tadašnju suprugu Tatjanu Dragović prava koja proizlaze iz Ugovora zaključenog s menadžerom Ionom Tiriacom.

Isto tako, Ivanišević se obvezuje svoju godišnju zaradu, koja preostane nakon podmirivanja poreza, dijeliti s Tatjanom u omjeru od 50%-50% na način da se po isteku godine i podmirivanju poreza obvezuje isplatiti Tatjani Dragović pola svoje godišnje zarade, umanjene za plaćene poreze. Iz ugovora je vidljivo i kako je na tadašnju suprugu prenio i dionice Karlovačke banke nominalne vrijednosti 4,5 milijuna kuna u cijelosti, bez naknade i ugovorom je utvrđeno i kako se dijeli zarada u slučaju da Tatjana odluči prodati dionice.

Dubrovnik: Red carpet show Dubrovnik Film Meetinga
1/30

Sporazum utvrđuje i da je Tatjana Dragović upisana kao vlasnica nekretnina te da posjeduje stan od 210 kvadrata u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu koji je, prema informacijama iz ovog ugovora, kupila 2004. godine od Pere Lozice. Također posjeduje i stan od 434 kvadrata na Radničkoj cesti u Zagrebu te na toj istoj adresi ima i četiri garažna mjesta. Prema ugovoru koji objavljuje Nacional, Tatjana se također obvezala u roku od osam dana dati pola zarade od prodaje spomenutih nekretnina Goranu Ivaniševiću, a nakon što se podmiri hipoteka.

Ivanišević je 13. siječnja 2023. godine tužio Tatjanu zbog isplate duga. Optužio ju je da je sa zajedničkog računa u Monte Carlu tijekom gotovo šest godina – preciznije od rujna 2015. do travnja 2021. godine – od njega posudila 2.9 milijuna eura u različitim valutama.

– Pozajmice su vršene sa zajedničkog računa u Monte Carlu te s njegova računa u Zagrebačkoj banci. Tatjana Dragović se obvezala cijeli iznos vratiti do kraja 2021. godine, prema svojim mogućnostima. Međutim, Tatjana Dragović je do 8. ožujka 2021. vratila 454.538 eura – stoji u tužbi koju je tenisač podnio protiv bivše supruge, a piše Nacional.

– S danom 1. siječnja 2022. godine dospjelo dugovanje Tatjane Dragović iznosi 2,47 milijuna eura – stoji dalje.

Nacional piše kako je Ivanišević kao dokaz priložio Excel tablicu, potvrdu o prometu po računima otvorenima u banci u Monte Carlu i Zagrebačkoj banci te ispis WhatsApp poruka. Zato što mu bivša supruga nije vratila posuđeni novac, Goran sudskim putem traži da mu ga vrati s kamatama, stoji u tužbi.

VIDEO: Ella Dvornik na sudu: Bivši muž Charles tuži je zbog kuće u Balama 

Komentara 19

DO
doktorica
20:04 25.10.2023.

tko mu je kriv da nije pazio koga ženi

LI
Libela
12:36 25.10.2023.

Daš ogromnu lovu nekome tko ti se oduži prevarom, kojom se još hvasta. DNO

TU
TutoBruto
12:23 25.10.2023.

Tatjana se rastaje sa Vlahov Arbulicem i zato je Goran to sve pokrenuo. Ne želi da ono sto je dao bivsoj da dobije dio Vlaho nakon razvoda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije