Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umirovljeni tenisač

Nacional: Ivanišević optužuje Tatjanu da je s računa u Monacu posudila 2.9 milijuna eura

ARHIVA -  Zagreb: Dobrotvorna aukcija fotografija Jadrana Lazića
Foto: galoicju
1/17
21.10.2023.
u 13:18

Goran je početkom tjedna na društvenim mrežama otkrio da od bivše supruge traži novac koji je zaradio prije i nakon braka. Objavu su prenijeli svi domaći mediji,a nakon toga ju je umirovljeni tenisač obrisao. O svemu je pisao i magazin Nacional.

Umirovljeni tenisač Goran Ivanišević (52) posljednjih dana jedna je od glavnih tema u medijima, a novinske stupce puni zajedno sa svojom bivšom suprugom Tatjanom Dragović (45). Naime, Goran je početkom tjedna na društvenim mrežama otkrio da od bivše supruge traži novac koji je zaradio prije i nakon braka. Objavu su prenijeli svi domaći mediji,a nakon toga ju je umirovljeni tenisač obrisao. 

O ovoj temi istraživao je i magazin Nacional koji je otkrio da Ivanišević tužio suprugu u nekoliko navrata te da je sud Tatjani blokirao  svu imovinu te su napisali i kako je Goran pokrenuo više postupaka s ciljem da bivšoj supruzi oduzme dio imovine koja joj je pripala na temelju njihovih ranijih međusobno potpisanih sporazuma. Uz to, postupak je navodno pokrenuo i protiv kćeri A.I. te traži polovicu stana koji joj je darovala Tatjana.

Nacional je potom objavio i sadržaj sporazuma kojim su Tatjana i Goran 2012. godine regulirali međusobne odnose te imovinsko-pravna pitanja koja proizlaze iz zaključivanja braka. Taj su ugovor Tatjana i Goran potpisali 8. ožujka 2012 godine i ovjerili kod javne bilježnice u Rijeci. U ovom ugovoru u jednoj od stavki dogovoreno je i tko bi preuzeo brigu o njihovoj djeci u slučaju njihove smrti.  Iz dokumenta koji je u posjedu Nacionala Goran Ivanišević se obvezuje posebnim ugovorom prenijeti na tadašnju suprugu Tatjanu Dragović prava koja proizlaze iz Ugovora zaključenog s menadžerom Ionom Tiriacom.

Isto tako Ivanišević se obvezuje svoju godišnju zaradu, koja preostane nakon podmirivanja poreza, dijeliti s Tatjanom u omjeru od 50%-50%, na način da se po isteku godine i podmirivanju poreza, obvezuje isplatiti Tatjani Dragović pola svoje godišnje zarade, umanjene za plaćene poreze. Iz ugovora je vidljivo i kako je na tadašnju suprugu prenio i dionice Karlovačke banke nominalne vrijednosti 4,5 milijuna kuna u cijelosti, bez naknade i ugovorom je utvrđeno i kako se dijeli zarada u slučaju da Tatjana odluči prodati dionice.

Sporazum utvrđuje i da Tatjana Dragović upisana kao vlasnica nekretnina, te da posjeduje stan od 210 kvadrata u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu koji je, prema informacijama iz ovog ugovora kupila 2004. godine od Pere Lozice, ona također posjeduje i stan od 434 kvadrata na Radničkoj cesti u Zagrebu te na toj istoj adresi ima i četiri garažna mjesta. Prema ugovoru kojeg objavljuje Nacional Tatjana se također obvezala u roku od osam dana dati pola zarade od prodaje spomenutih nekretnina Goranu Ivaniševiću, a nakon što se podmiri hipoteka.

VEZANI ČLANCI

Nacional sada piše i nove informacije, a to su da je Goran Tatjanu optužio da je s njihovog zajedničkog računa u Monte Carlu posudila 2.9 milijuna eura u različitim valutama.

Ivanišević je 13. siječnja 2023. godine tužio Tatjanu zbog isplate duga. Optužio ju je da je sa zajedničkog računa u Monte Carlu tijekom gotovo šest godina – preciznije od rujna 2015. do travnja 2021. godine – od njega posudila 2.9 milijuna eura u različitim valutama.

- Pozajmice su vršene sa zajedničkog računa u Monte Carlu te s njegovog računa u Zagrebačkoj banci. Tatjana Dragović se obvezala cijeli iznos vratiti do kraja 2021. godine, prema svojim mogućnostima. Međutim, Tatjana Dragović je do 8. ožujka 2021. vratila 454.538 eura - stoji u tužbi koju je tenisač podnio protiv bivše supruge, a piše Nacional.

- S danom 1. siječnja 2022. godine dospjelo dugovanje Tatjane Dragović iznosi 2,47 milijuna eura -  stoji dalje.

Nacional piše kako je Ivanišević kao dokaz priložio Excel tablicu, potvrdu o prometu po računima otvorenima u banci u Monte Carlu i Zagrebačkoj banci te ispis WhatsApp poruka. Zato što mu bivša supruga nije vratila posuđeni novac, Goran sudskim putem traži da mu ga vrati s kamatama, stoji u tužbi.

GALERIJA Bend Neki to vole vruće proslavio 35 godina karijere, pogledajte tko je sve došao na tulum

ARHIVA -  Zagreb: Dobrotvorna aukcija fotografija Jadrana Lazića
1/37

U istoj tužbi sudu predlaže da odredi privremenu mjeru. Naziva je privremenom mjerom osiguranja naplate. Poziva se na to kako 'postoji opasnost da će Tatjana Dragović svoju imovinu prodati ili prikriti, što će otežati naplatu njegove tražbine'. U tužbi dodaje da će privremenom mjerom Tatjana Dragović pretrpjeti 'samo neznatnu štetu'.

Privremena mjera zabranila bi Tatjani Dragović da proda ili optereti nekretnine i pokretnine. Ujedno bi joj blokirala račun u banci, stoji u tužbi od 13. siječnja ove godine.

- Opasnost postoji već zbog činjenice da se radi o višemilijunskom iznosu. Odnosi su poremećeni i tužena Tatjana Dragović bi mogla odmah otuđiti ili opteretiti svoju imovinu i tako onemogućiti naplatu tražbine - stoji u prijedlogu iz siječnja ove godine.

VIDEO Anđa Marić otkrila da je imala 19 godina mlađeg ljubavnika

 

Komentara 8

VR
vruljica
15:06 21.10.2023.

Koliko ju je varao pa mislio da će se iskupiti lovom. E sad došla nova po svemu sudeći jaaaako zaljubljena u ovog tupsona pa i ona počela računati.

Avatar 365dias
365dias
14:51 21.10.2023.

Lova u Monacu...!? A mi naivci mislili da je Ivanišević domoljub.

AR
Archangel711
14:37 21.10.2023.

Svi ti veliki rvatine imaju račune u poreznim oazama, hrvatskoj nisu uplatili prebijene pare a htjeli bi sve povlastice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije