Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vicko dragojević

Na Splitskom festivalu nastupio i HRT-ov novinar, sa svojom klapom oduševio publiku

Zlata Muck i Vicko Dragojević
Foto: HRT
1/14
03.07.2023.
u 08:38

Među izvođačima bio je i dubrovački novinar Vicko Dragojević čije priloge imamo prilike pratiti u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska'. Vicko se bavi pjevanjem te je član klape Kaše, koja je na Prokurativama izvela pjesmu ‘Pramaljeća i marčane bure'.

Proteklog vikenda Split je uživao uz brojne glazbene nastupe, a sinoć je uslijedila i natjecateljska večer Splitskog festivala. Na pozornicu su se tako popeli brojni glazbenici među kojima i Ibrica Jusić, Siniša Vuco, Boris Rogoznica, Zdravko Skender, Marko Škugor, Jurica Pađen i drugi, a u drugačijem svjetlu imali smo priliku vidjeti i jedno televizijsko lice. Naime, među izvođačima bio je i dubrovački novinar Vicko Dragojević čije priloge imamo prilike pratiti u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska'. Vicko se bavi glazbom te je član klape Kaše, koja je na Prokurativama izvela pjesmu ‘Pramaljeća i marčane bure'. Nakon nastupa publika je pokazala svoje oduševljenje njihovom novom pjesmom, piše Slobodna Dalmacija.

Klapi ovo nije prvi nastup na Splitskom festivalu, a za jednu od njihovih pjesama Vicko je napisao i glazbu. Naime, klapa Kaše na ovom je festivalu prvi put nastupila 2016. godine i to s pjesmom 'Tamo di brnistra cvate'. Radilo se o pjesmi posvećenoj gradu Splitu, a autor teksta je Pjero Mirić dok, je autor glazbe Dragojević. 

Inače, klapa Kaše nastupala je i na brojnim drugim festivalima te osvojila brojne nagrade, a istaknuli su se na Omiškom festivalu, na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku, a 2015. godine održali su i veliki koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Klapa Kaše nastala je 2007. godine, a Vicko je jedan od osnivača. Ime je dobila po lukobranu Kaše koji se nalazi ispred stare gradske luke, a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja. Dragojević je njezin umjetnički voditelj, a svira i gitaru, mandolinu i lutnju. Vicko je i član Hrvatskog društva skladatelja.

VEZANI ČLANCI:

Dodajmo i da je Vicko dopisnik HRT-ove emisije iz Dubrovnika, a posebno se istaknuo i time što se našao u voditeljskoj ulozi. Vicko je neko vrijeme radio i ovaj posao,a naišao je na mnoge kritike. Naime, nakon jedne od prvih emisija u kojima se našao u voditeljskoj ulozi gledatelji su pisali kako im smeta što Vicko ne skriva dobro svoj dubrovački naglasak. No, bilo je i mnogo onih koji su podržali njegov rad. Ova tema mnoge je zainteresirala te su mnogi istaknuli svoje mišljenje, a sve je prokomentirao i Vicko. 

"Kritike su uvijek dobrodošle, i u pravu su do jedne točke: smatram da svaki voditelj na Hrvatskoj radioteleviziji može i smije govoriti isključivo standardnim hrvatskim jezikom, i tu nikakvi lokalizmi ne prolaze, osim u ciljanoj svrsi obogaćenja javljanja ili priloga", složio se voditelj s njima, a potom je tada rekao: "I, tijekom mojih prvih emisija doista se potkralo nekoliko lapsusa, kojih sam svjestan i koje se trudim ispraviti". 

VIDEO Rade Šerbedžija došao u goste kod Nevena Ciganovića

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

MM
MMarko657
11:39 03.07.2023.

Bili su prošle godine na "Ljetu na Prisavlju" sjajan klapski Bas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije