Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filomena Puljiz

Moćnim glasom oduševila uzvanike ne Rimčevu vjenčanju, a glazbeni put sada gradi u Americi na prestižnom fakultetu

Foto: Instagram/ filomenapuljiz
1/8
25.09.2022.
u 20:00

Filomena je nedavno predstavila i svoj novi singl ''Body'' koji je nastao u suradnji s Domagojem Perišićem, dok tekst pjesme potpisuje mlada glazbenica i tekstopisac s američkom adresom Alma Cormier. Pjesma je snimljena netom prije njezinog odlaska u Ameriku prošle godine

Mladu glazbenicu Filomenu Puljiz publika pamti po nastupu u RTL-ovu glazbenom showu "Zvijezde ljetni hit", a javnost svojim vokalom oduševila kada je zapjevala na vjenčanju Mate Rimca. Također, prošle godine ostvario joj se jedan veliki san, upisala je jedan od top deset fakulteta u Americi, Berklee College of Music u Bostonu. Glazbenica nam je sada otkrila sve o novoj pjesmi ''Body'' koja iza sebe ima nešto drugačiju priču, inspiriranu upoznavanjem novih ljudi u Americi te gdje planira nastaviti graditi svoj glazbeni put.

- Krajem prošle godine otišla sam u Ameriku, za mene je to jedno veliko životno iskustvo, a Amerika je jedan poseban svijet. Iskreno, na početku mi se bilo izuzetno teško naviknuti budući da sam veliki nostalgičar, no nakon nekoliko mjeseci sve se nekako poklopilo - govori nam Filomena koja želi da njezina priča bude vjetar u leđa djevojčicama koje se možda boje ili nemaju dovoljno podrške, da mogu vidjeti kako se snovi mogu živjeti. Na fakultetu se također odlično snašla, semestre koje je odradila u Americi prošla je s vrlo dobrim uspjehom, a posebno ju je oduševilo što su si svi međusobna podrška.

Filomena je nedavno predstavila i svoj novi singl ''Body'' koji je nastao u suradnji s Domagojem Perišićem, dok tekst pjesme potpisuje mlada glazbenica i tekstopisac s američkom adresom Alma Cormier. Pjesma je snimljena netom prije njezinog odlaska u Ameriku prošle godine

- Okupili smo se i nekako kliknuli na prvu pa je logičan slijed bila suradnja. Pjesma je plesna i baš prava ljetna te sam htjela da je prati i takav spot za koji je zaslužan mladi i talentirani redatelj Val Pulić - govori glazbenica koja je velika ljubiteljica duhovne glazbe i dalmatinske šansone, a iako je novi žanr iznenadio publiku, reakcije su i više nego pozitivne.

Glazbenih uzora ima mnogo, a među njima svakako ističe afroameričke pjevačice poput Beyonce, Whitney Huston i H.E.R, dok u regiji izdvaja Senidah, Severinu i Voyagea s kojima bi voljela ostvariti suradnju.

Ljeto je za Filomenu bilo radno, popunjeno brojim gažama i svirkama na vjenčanjima, pogotovo stranim, a nedavno je čak zapjevala i Španjolcima te svojim moćnim vokalom uljepšala njihov poseban dan, baš kao i prošle godine Mati Rimcu i njegovoj supruzi Katarini kada su snimke njezine izvedbe oduševile javnost.

- Nisam očekivala takav odjek ni da će meni taj nastup toliko ići u korist, no na kraju mogu samo reći da ću Katarini i Mati biti zahvalna do kraja života - govori Filomena te otkriva kakvi su joj planovi za budućnost te planira li ostati u Americi nakon završetka studija.

- Red, rad i disciplina. Malo sam previše nostalgična da bih zauvijek ostala u Americi, no u idućih nekoliko godina, dok sam mlada, zašto ne. No ja ću se uvijek vratiti svom Jugu - zaključuje Filomena.

VIDEO Kako je izgledalo posljednjih 12 dana nakon smrti kraljice Elizabete II.?

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije