Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatica koja rastura

Miss Soulfly: Osvojila Ibizu, a sada će i svijet

miss soulfly
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/12
02.02.2014.
u 15:15

Nakon što je prošlo ljeto provela tri mjeseca svirajući na Ibizi, Riječanki Miss Soulfly sada se smiješi svjetska karijera

Ljeto je provela svirajući na Ibizi kao resident u Senkeysu, jednom od najpoznatijih tamošnjih klubova, a sada je joj se smiješi svjetska karijera.

- Stvarno je bilo intezivno, ali iskustvo koje ću pratiti cijeli život - kaže Riječanka DJ Miss Soulfly, pobjednica prošlogodišnjeg burn Residency natječaja koji joj je otvorio vrata ka uspjehu na svjetskoj pozornici elektronske glazbe. Uz mentorstvo najpoznatijih DJ današnjice poput Stevea Lawlera, Dariusa Syriana, Santea i drugih, Miss Soulfly svojim je deep tech ritmovima osvojila srca elektronske scene.

Glazbom se bavi već osam godina, a nakon što je obišla čitavu regiju, njen talent prepoznali su na Ibizi te se upravo sprema na turneju po Sjevernoj Americi, no prvo će zasvirati na otvorenju kluba u Londonu, za što su karte već rasprodane.

- Klub Senkeys u kojem sam svirala prošlo ljeto, otvorio je u Manchesteru klub, tamo sam svirala 26.12 i bilo je predobro i sada sviram na otvaranju novog Senkeys London kluba 15. ožujka. To je jedno ludilo koje me čeka iduće. Veselim se. Malo ljudi dobije ovakvu priliku - priča Miss Soulfly, kojoj je glazba strast.

Zahvaljujući burn Residencyju uspjela je sve podignuti na višu razinu, a kaže da se već može i živjeti od toga.

>>Postani DJ na Ibizi i osvoji ugovor vrijedan 100.000 eura!

Ipak, priznaje, naporan je to posao.

- Tri mjeseca si praktički svaku noć vani, tu i tamo, svaku drugu. To utječe i na fizičku stabilnost, i na psihičku, i na emotivnu tako da je bilo dosta izazovno - opisuje Miss Soulfly DJ život.

No, uz savjete već iskusnog Steve Lawlera i Maceo Plexa, Miss Soulfly spremna je za idući korak u svojoj karijeri.

- Steve Lawler mi je jednom rekao nešto vrlo simpatično. Moraš naučiti tremu transformirati u nešto lijepo, da bude osjećaj ugodnog uzbuđenja. Da ne bude neugodan osjećaj treme, nervoze, jer to ti ne radi dobro. Može ti biti samo loše i užasno crpi, mene to jako potroši. Maceo Plex pak me savjetovao da naučim balansirati privatan i poslovan život sa emotivnim i fizičkim zdravljem, jer tu nastaje najveći problem, kad krene puno nastupa, aviona, puno letova, postaneš premoren, toliko da počneš gubiti prijatelje, doticaj s realnošću, to te lako izbaci kao osobu - kaže.

Iako posljednjih godina u Hrvatskoj jača elektronska scena, pogotovo zahvaljujući ljetnim festivalima, Miss Soulfly kaže da se Ibiza i Hrvatska teško mogu usporediti.

- Ibiza je centar elektronske glazbe, nešto što diše elektroniku, što žive svake sekunde, posvuda su plakati, prodaju se ulaznice, cijeli otok živi taj elektronski turizam. Hrvatska nema ni toliko jak clubbing, niti je potpora ovdje tako jaka. Imamo festivale tijekom ljeta, ali sve to rade stranci - smatra Miss Soulfy.

Kao žena DJ u svijetu elektronske glazbe susrela se s nekim dvostrukim standardima, no to joj je bio samo dodatan poticaj da se etablira kao kvalitetan DJ.

- Možda su standardni ipak dvostruki u tom svijetu, jer se od žene ne očekuje da zna, nego samo kao da pleše i lijepo izgleda i automatski su nekakve predrasude - ona ne zna, kako će kablove spojiti i te nekakve pretpostavke prema ženama u tom poslu da nemaju pojma, jer sve žene koje su popularne u ovom poslu su te koje sviraju polugole i idu na to, tako da možda i zbog toga se ne mijenja neko javno mijenje da mi ni ne znamo već samo poziramo. Puno su veća očekivanja, ali meni je to pomoglo, jer samim time što se malo od tebe očekuje, oduševiš i onda triput više dobiješ - zaključuje Miss Soulfly.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije