Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješna dizajnerica

Mirjana Mikulec uredila je jednom klijentu stan, sav u zlatu

Mirjana Mikulec
28.04.2012.
u 13:15

Dizajnerica interijera koja na RTL-u 2 vodi emisiju o uređenju prostora, otkriva da inspiraciju crpi iz putovanja na koja vodi i kćeri, svoje male savjetnice u poslu. Domaće zvijezde, kaže, nisu zahtjevnije od bilo kojeg drugog klijenta

Poznata dizajnerica interijera Mirjana Mikulec tim se poslom željela baviti od malih nogu.

– Pri samom završetku školovanja dobila sam prvi stvarni projekt – uređenje kuhinje, dnevnog boravka i blagovaonice svoje dobre prijateljice, kojoj sam i danas zahvalna što mi je već tada ukazala povjerenje – počela je svoju priču zaljubljenica u lijepo.

Od tada je uredila kuće mnogih zvijezda, za koje kaže da se po zahtjevima ne razlikuju od drugih klijenata, o interijerima je napisala šest knjiga, a sada ima i svoju televizijsku emisiju “InDizajn s Mirjanom Mikulec” koja se nedjeljom u 17 sati emitira na RTL-u 2. U njoj možete dobiti korisne savjete o uređenju sobe, terase, ureda... A nama je otkrila i o čemu treba voditi računa kad se počinje s uređenjem stana.

– Dobro je početi od procjene prostornih karakteristika, poput kvadrature i visine stropova, položaja prozora i vrata. Važno je i uzeti u obzir osobne životne navike i potrebe te postojeći namještaj koji bismo možda željeli zadržati. Važan je i izbor osnovne palete boja uz koju se najbolje osjećamo – objašnjava Mirjana.

Kad se bavite njezinim poslom, nezaobilazni su ekscentrični zahtjevi klijenata.

– Najotkačenija želja klijenta bila je da mu se cijeli stan uredi u raznim nijansama zlatne boje – kaže Mirjana i otkriva koja bi bila njezina idealna destinacija za životni prostor kad ne bi morala voditi računa o financijama:

– Obožavam more i jezera, mislim da bih tamo, da imam prilike, odmah kupila kuću ili stan s velikim staklenim stijenama.

Boje bih uskladila s prirodnim okolišem, a prostor ispunila namještajem suvremenih linija i mnoštvom dekorativnih detalja koji za mene imaju veliku sentimentalnu vrijednost.

Naravno, i pri uređenju imaginarne vile na jezeru vodila bi računa o željama svojih dviju kćerkica koje su joj poput malih suradnica.

– Obavezno je konzultiranje s djetetom kad se uređuje soba u kojoj će ono najviše i boraviti. Važno je da dijete u prostoru pronađe sebe – kaže Mirjana. Zato bez djevojčica ne ide ni na putovanja na kojima crpe ideje, a najinspirativnije su joj mediteranske zemlje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije