Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odvažna kombinacija

Mirela Holy u društvu dugogodišnjeg partnera Siniše prošetala gradom u upečatljivim kožnim čizmama

Zagreb: Mirela Holy u društvu dečka Siniše prošetala je po gradu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/7
05.03.2023.
u 10:12

Mirela se pojavila u upečatljivoj modnoj kombinaciji u kojoj nije mogla promaknuti fotografima koji vrebaju za špici

Bivša ministrica zaštite okoliša, hrvatska političarka i osnivačica stranke Održivi razvoj Hrvatske – ORaH Mirela Holy (51) prošetala se zagrebačkom špicom u društvu svog dugogodišnjeg partnera, fotografa Siniše Bužana. Kao i uvijek, Mirela se pojavila u upečatljivoj modnoj kombinaciji u kojoj nije mogla promaknuti fotografima koji vrebaju za špici. 

U grad je izašla u dugom crnom kaputu i crnim čizmama na petu koje su imale veliku platformu, a uz što je iskombinirala sunčane naočale. Siniša je pak za šetnju Cvjetnim trgom odabrao ležernije izdanje te se pojavio u trapericama, jakni i zimskoj kapi.

04.03.2023., Zagreb -Trg Petra Preradovica. Mirela Holy i decko Sinisa Buzan prosetali su cvjetnim trgom. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Par je tako, poput mnogih drugih, iskoristio sunčano vrijeme i ugodnije temperature no što su bile ovih dana.

Inače, Mirela je dečku Siniši vjerna već 26 godina, no isticala je u par navrata kako ne želi djecu. Ne zato što ih ne voli već smatra da je za odgoj djeteta potrebna potpuna posvećenost, čemu nije dorasla te ne bi bila "roditeljica" kakvu svako dijete treba i zaslužuje. 

Mirela Holy, rođena je Zagrepčanka koja je rano djetinjstvo provela na Knežiji. S dvanaest godina preselila se s roditeljima, obrtnicima, u obiteljsku kuću u Remetama, a Mirela je Osnovnu školu Matije Gupca zamijenila Osnovnom školom Vladimira Nazora. Mirelin otac Boris imao je građevinski obrt, a majka Vesna keramičarski i zajedno su radili. Oboje roditelja također su rođeni Zagrepčani, a Holy je prezime češkog porijekla.

– Često se piše da mi je otac rođen u Češkoj. To nije točno. Rođen je u Zagrebu, ima češko državljanstvo i jedno je vrijeme, kao dijete, živio u Češkoj. No, deda je prodao svu imovinu ondje i vratio se u Hrvatsku. Ostala je jedna kuća od više od tisuću kvadrata u Pragu, koju su tata i njegov brat dobili u povratu i prodali. Još imamo rodbinu u Češkoj – pojasnila je svoje korijene jednom prilikom.

Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer tekstilnog dizajna. Već tada isticala se osebujnim stilom – nosila je duge haljine i plašteve, visoke kape i šešire... I premda je u javnosti percipiraju kao darkericu, ona tvrdi da to nije. Taj stil, osim tamne odjeće, podrazumijeva i određen sustav vrijednosti i stil života, kojima ona ne živi. 

Nakon završetka srednje škole (kao odlična učenica bila je oslobođena mature), uzela je jednogodišnju stanku pa se odlučila upisati etnologiju i indologiju na Filozofskom fakultetu, no kako nije bila talent za jezike, indologiju je ubrzo zamijenila komparativnom književnošću. Odmah nakon završetka studija obrazovanje je nastavila magisterijem i doktoratom.

Magistrirala je na znanosti o književnosti te doktorirala na kulturalnim studijima, u sklopu znanosti o književnosti. Usporedo s obrazovanjem radila je povremeno i honorarno. Kada je Vlada raspisala natječaj za službenika za odnose s javnošću prihvatila je volonterski posao u resornom uredu Ministarstva zaštite okoliša te su je godinu dana nakon toga zaposlili kao vježbenicu. Ministarstvo zaštite okoliša odgovaralo joj je jer se još od srednjoškolskih dana zanimala za "zelenu agendu" o kojoj tada, u vrijeme kada nije bilo interneta, nije bilo dovoljno informacija. Politički se aktivirala 1998. godine.

VIDEO Mama ŠČ! treća najgledanija pjesma Eurovizije na službenim stranicama u veljači

Komentara 5

OP
Ocvali pupoljak
10:34 05.03.2023.

Još jedna danguba koja bi mogla put Afrike. Tako je to kada cijeli život samo šečeš bez cilja.

SL
slučajnismrad
14:29 05.03.2023.

Ružno pače

SP
Stari panj
14:05 05.03.2023.

Tako se ljevičari šeću bez obaveza do pedesete, a onda im dodje u glavu da bi bilo dobro imati nekoga tko bi se brinuo o njima u starosti. A što sad? Veza DR Kongo - Zambija- Zlatar je prekinuta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije