Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legendarni tv urednik

Miroslav Lilić o prolasku Leta 3 u finale: 'Očekivano. To je dobra pjesma s odličnom izvedbom'

Zagreb: Miroslav Lili?, bivši direktor Informativnog programa na HTV-u
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/9
10.05.2023.
u 11:26

Mnogi su na društvenim mrežama izrazili svoje oduševljenje, a mi smo kontaktirali legendarnog televizijskog urednika Miroslava Lilića kako bi nam dao svoj stručni osvrt. Lilić nam je rekao kako je pratio prvo polufinale Eurovizije, pa nam je otkrio svoje dojmove o prolasku Leta 3 u finale.

Hrvatska je prošla u finale Eurovizije, a reakcije na nastup Leta 3 ne staju. Mnogi su na društvenim mrežama izrazili svoje oduševljenje, a mi smo kontaktirali legendarnog televizijskog urednika Miroslava Lilića, kako bi nam dao svoj stručni osvrt. 
Lilić nam je rekao kako je pratio prvo polufinale Eurovizije, pa nam je otkrio svoje dojmove o prolasku Leta 3 u finale. 

– Očekivan prolazak u finale. To je dobra pjesma s odličnom izvedbom, odrađeno je izvrsno prilikom nastupa. Zbog toga su apsolutno zaslužili da uđu u finale i oni koji su ih izabrali nisu pogriješili – rekao nam je Lilić. 
Iznio je i svoje mišljenje o Letu 3.

– Njih je prošla ona faza otprije 10 godina, nepotrebnih ekscesa. Oni su sad ozbiljan sastav, vidi se da su pametni dečki i da su sve dobro odradili, od odjeće, do nastupa i svega ostaloga. Tako da su sada apsolutno relevantan sastav koji treba respektirati. 

Lilić je s nama podijelio i svoje dojmove o cijelom polufinalu. 

– Bilo je bolje nego inače, pogotovo s obzirom na to kakva je inače glazba u ovim zemljama. Cijela priredba dobro je napravljena tehnički, osvjetljenje je bilo odlično, a voditeljice su bile decentne, umjerene. To je bila dobra glazbena priredba. 

Podsjetimo, u prvoj polufinalnoj večeri ovogodišnje Eurovizije natjecalo se 15 zemalja, a nastupi svih izvođača objavljeni su i na službenoj YouTube stranici ovog najpopularnijeg glazbenog natjecanja. Nastup našeg Leta 3 i njihova izvedba pjesme "Mama ŠČ", s kojom će nas predstavljati i u finalu, ima najviše pregleda na ovom kanalu.

U komentarima koji su korisnici YouTubea napisali ispod izvedbe naših predstavnika brojne su riječi podrške i oduševljenje njihovim nastupom koji je sinoć bio drukčiji od ostalih i to je definitivno zaokupilo pozornost gledatelja diljem Europe i svijeta. 
Poruke podrške stigle su iz Poljske, Belgije, Ukrajine, Njemačke, Srbije...

"12 bodova iz Njemačke. Ovo previše dobro sažima moje (možda i europske?) osjećaje prema određenim državnim čelnicima. Prsti me bole koliko sam glasao za njih! Ovo je najgledanija pjesma prvog polufinala, prestigli su zemlje koje su bili favoriti poput Švedske, Finske, Norveške. ŠČ je zakon! Kao što sam obećao! Glasao sam za Hrvatsku! Pozdrav iz Latvije! Moj ovogodišnji pobjednik!

Apsolutno zlato na toliko razina. To je umjetnost! Šaljem ljubav iz Izraela. Moram priznati da mi se ova pjesma svidjela, nije mi bila top kad je prvi put najavljena, ali sada je ne mogu prestati pjevati, veliki poljubac iz Ujedinjenog Kraljevstva", samo je dio reakcija ispod pjesme "Mama ŠČ" s kojom nas je Let 3 odveo u finale Eurosonga nakon dugo vremena.

VIDEO Mnogi se pitaju koju poruku Let 3 šalje fotografijom djece s povezom na očima, a ovo je objašnjenje

Komentara 1

Avatar Jojo
Jojo
13:06 10.05.2023.

Kad se samo sjetim koliko kvalitetnih pjesama i izvođača koje smo slali nije ušlo u finale. O ukusima se ne raspravlja, ali o neukusu, misli. da se može razgovarati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije