Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijerki prekipjelo!

Ministar dobio otkaz zbog afere s podređenom, a poslana mu je i financijska inspekcija

Foto: Profimedia
1/3
23.07.2020.
u 19:44

Novozelandsku premijerku Jacindu Ardern razbjesnila je činjenica da njezin ministar Lees-Galloway  ima aferu sa svojom podređenom. Dala mu je otkaz, a potom je u njegov ured poslala i financijsku inspekciju.

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern primila je brojne pohvale zbog načina na koji je u svojoj zemlji vodila situaciju s koronavirusom.

No nakon pohvala krenulo je teško razdoblje. Razbjesnila ju je činjenica da njezin ministar Lees-Galloway  ima aferu sa svojom podređenom. Dala mu je otkaz, a potom je u njegov ured poslala i financijsku inspekciju.

Iain je član Laburističke stranke, oženjen je i otac troje djece. Njegovo područje bila je imigracija, ali i, zanimljivo - neprimjereni odnosi na radnom mjestu. 

Otkaz mu je uručen jer na Novom Zelandu ne odobravaju veze s pozicije moći, a ne zbog toga što je oženjen. 
Jacinda pokušava državu voditi što transparentnije pa je sa slučajem odmah izišla u medije. Bivšem ministru nije preostalo ništa drugo nego da se javno ispriča zbog prijestupa, a iako se pokajao, te potvrdio da je prekinuo vezu s podređenom, čiji identitet skrivaju, nije mu pomoglo da zadrži poziciju. 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
20:18 23.07.2020.

Naši uopće nemaju ovu kategoriju označenu kao prekršaj. Pa tek u zadnjih par godina zna biti problem tek milijunčić kuna neprijavljene dobiti ili nekretnine. Polako, ovo malo hopa cupa po uredima i na službenom putu biti će na redu zaa par godina. Mi smo mlada demokracija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije