Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šest mjeseci borbe

Michael Douglas: Pobijedio sam tumor na grlu!

michael douglas
pixsell
11.01.2011.
u 09:11

– Odjednom sam ljubav koju dobivam od najmilijih osjetio na puno dubljoj razini nego što sam to prije mogao i zamisliti – preplavili su filmskog veterana osjećaji koje je dugi niz godina obuzdavao velikim količinama alkohola.

– Osjećam se dobro i sretan sam, laknulo mi je. Tumor je nestao, no i dalje ću svaki mjesec morati na kontrolu – objelodanio je prekjučer Michael Douglas u televizijskoj emisiji “Today”. Iz najveće životne bitke, usprkos lošim prognozama koje su američkom glumcu davale pedeset posto šanse da preživi, 66-godišnji oskarovac ipak je izašao kao pobjednik te se nakon šest mjeseci kemoterapija i zračenja izliječio od raka grla.

Presudio mu alkohol

S posve novim pogledom na život, govoreći u NBC-jevu showu o drugoj prilici koju je dobio, Douglas je samome sebi obećao da će mu odsad obitelj i prijatelji biti na prvom mjestu.

– Odjednom sam ljubav koju dobivam od najmilijih osjetio na puno dubljoj razini nego što sam to prije mogao i zamisliti. Sada sam svjesniji koliko je važno cijeniti i biti zahvalan na ljudima koji te vole – preplavili su filmskog veterana osjećaji koje je dugi niz godina obuzdavao velikim količinama alkohola.

Svijet je ostao u šoku kad je u kolovozu prošle godine Catherine Zeta Jones objavila da njen suprug počinje terapiju nakon što mu je dijagnosticiran karcinom grla u uznapredovalom stadiju. Obožavatelji su se već pripremali na najgore jer su liječnici pripadniku cijenjene glumačke dinastije davali tek pedeset posto šanse da pobijedi tumor koji se već bio proširio.

Bit će bolji roditelj

No, Michael, kojemu je život već bio zadao težak udarac kad mu je najstariji sin Cameron zbog posjedovanja droge završio u zatvoru, odlučio je i ovaj put uzvratiti iz sve snage. Pun vjere i uz podršku obitelji, prijatelja i fanova, krenuo je na liječenje, a cijelo vrijeme tijekom tih pet mjeseci (posljednju kemoterapiju primio je prije Božića) pojavljivao se u javnosti odbijajući sjediti doma i oplakivati svoju sudbinu. Usprkos iscrpljujućim zračenjima, jednom tjedno vozio se tri sata kako bi posjetio 32-godišnjeg Camerona u zatvoru.

Glumac je nakon dijagnoze samome sebi obećao da će najstarijem nasljedniku, kojega je cijeli život zanemarivao zbog karijere, biti bolji roditelj, a obećano je počeo ispunjavati kad mu je fizički to bilo najteže. U studenome je na Dan zahvalnosti s Catherine i njihovom djecom, 10-godišnjim Dylanom i sedmogodišnjom Carysom, posjetio Disney World na Floridi i tamo prvi put od dijagnoze bolesti pozirao pred fotoaparatima. Vidjelo se da je Michael na putu ozdravljenja i da još ima nade da svijet neće prerano ostati bez još jednog glumačkog velikana. Na ozdravljenju Douglas zahvaljuje i roditeljima:

– Mojoj je majci 87, a ocu su 94 godine. Sretan sam što imam tako dobre gene.

Ključne riječi

Komentara 10

NI
Nikahr80
10:12 11.01.2011.

Bravo Michael, samo neka tako i ostane. Bila bi tragedija i da je on otišao.

LR
ljerka ribolina
10:53 11.01.2011.

bravo, treba se boriti.....sve najbolje!!!

H0
Hajduk_058
10:05 11.01.2011.

Nažalost sutra ćemo čuti da je umro kao i Patrik Swayze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije