Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cro-a-porter

Merlići: Svi nosimo Majinu odjeću i u njoj se osjećamo odlično

'04.04.2013., galerija Lauba, Zagreb - Cro a Porter, poznati se okupljaju prije modnih revija. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Foto: 'Anto Magzan/PIXSELL'
1/3
05.04.2013.
u 19:30

Par je s oduševljenjem gledao reviju, a njihova mezimica Marta kaže da će poput starije seke studirati arhitekturu i baviti se modom

Modni dvojac Maja Merlić i Andreja Bistričić, koji djeluje pod nazivom Dioralop, u četvrtak navečer predstavio je na Cro-A-Porteru novu kolekciju. Iz prvog reda budnim okom reviju je gledala obitelj Ogresta-Merlić.

– Iznimno smo ponosni na našu Maju. Željka, djeca i ja uživali smo na reviji, a primijetio sam da su i drugi s posebnom pažnjom gledali modele – pohvalio je svoju najstariju kćer Maju Dubravko Merlić. Ništa manje ponosna nije ni mama Željka.

– Svježe, mladenačko i puno energije. Eto, tako bih ja opisala Majinu i Andrejinu reviju. Merla, Marta, Matej i ja odjenuli smo njihove modele i to ne da bismo ih reklamirali, nego zato što se odlično osjećamo u tome – kaže popularna voditeljica. Otkriva da i inače nosi odjeću koju joj kći sašije.

– Ona radi svoj posao pa, kad uhvati malo vremena, skroji ponešto i za mene – smije se Ogresta. Iako su odjevni predmeti Dioralopa pomalo ekscentrični, Merlić ih rado nosi.

– Ne iznosim kćeri svoje zahtjeve, nego se prilagodim onome što inače kreira – kaže Merlić. Ne žali što 23-godišnja Maja nije krenula, poput roditelja, u svijet televizije.

– Djeci dajemo slobodu da sami kreiraju život. Maja je odabrala arhitekturu i modu, a meni je važno samo da je sretna – kaže Merlić. Hoće li 18-godišnji Matej ili 9-godišnja Marta njihovim stopama? – Matej je sada maturant i još ni sam nije siguran što želi biti, a Marta je premala da bi imala želja premda govori da će po uzoru na seku i ona studirati arhitekturu i baviti se modom – kaže Željka.

A Dioralopova revija i kod modne kritike naišla je na pohvale. Lajtmotiv Andrejine i Majine nove muške i ženske kolekcije je križ. Obično dizajnerice rade križnu konstrukciju od tekstila. Načinile su je i na leđima jednog modela. No puno zanimljivije i inovativno bilo je suprotno rješenje kod kojeg formu križa na leđima čini samo tijelo. A izrezane dijelove tkanine u ravnoteži drže končići!

>> Premalo ideja za dvije mlade dizajnerske glave branda Vain!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije