Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
televisa

Meksička tvornica sapunica kupila "Larin izbor"

ECIJA (1)
PR
21.08.2013.
u 11:00

Radnju serije koja je nastala prema ideji kreativne producentice Jelene Veljače Meksikanci će prilagoditi svom tržištu, a još se ne zna kada će početi snimanje ni tko će igrati glavne uloge

Ono što je odlazak nekom nogometašu u veliki klub poput Real Madrida ili Manchester Uniteda ili što je nastup opernom pjevaču u milanskoj Scali, to je jednoj sapunici plasman na meksičko tržište. A baš se takav \"transfer\" dogodio našoj seriji \"Larin izbor\" na koju je prava otkupila Televisa, najveća medijska kuća u Latinskoj Americi i tvornica sapunica.

Dobro poznata šablona

Uz \"Larin izbor\", koju je prikazivala Nova TV, Televisa je otkupila i prava na rumunjsku seriju \"Samo ljubav\", a obje su pod produkcijom Central European Media Enterprisesa (CME).

– Ovo je velik korak za nas i sretni smo što će naši originalni scenariji biti prilagođeni tako velikom i zahtjevnom tržištu kakvo je ono u Latinskoj Americi – kazala je Claudia Stavrositu, voditeljica međunarodne prodaje za CME. Dodala je i kako ovakav uspjeh znači da imaju vrhunske pisce, producente i glumačke talente koji mogu konkurirati puno poznatijim svjetskim kolegama.

S obzirom na to da je tek sklopljen dogovor o otkupu prava na seriju, još uvijek nije poznato kada će se meksička inačica \"Lare\" početi snimati ni tko će sve glumiti u seriji.

Televisa je kao medijska kuća počela djelovati još 1955. godine i od tada posluje samo s profitom. Prošle godine ostvarila je zaradu od pet milijardi dolara. A iako je Televisa puno više od samih sapunica (snima filmove, ima razne televizijske kanale) Hrvatima je daleko najpoznatija po tom sadržaju, koji je našim malim ekranima zavladao početkom devedesetih godina. Pojavile su se tada \"Divlja ruža\", \"Esmeralda\", \"Moja sudbina si ti\" i brojne druge serije, a nakon nekoliko odgledanih već je svima bilo jasno da se okosnica svake vrti oko mladog ljubavnog para kojemu za potpunu sreću uvijek nedostaje blagoslov njihovih obitelji, koje su pritom u velikoj svađi.

Kao neizostavni likovi u svakoj sapunici pojavljuju se omraženi negativac i dadilja, odnosno sluškinja za koju se do kraja svake serije ustanovi da je majka jednom od glavnih junaka. A baš takav sadržaj ima i \"Larin izbor\", serija koja je dvije godine držala gledatelje pred malim ekranima. Ivan Herceg i Doris Pinčić, kao Jakov i Lara, postali su najpopularniji par u Hrvatskoj, baš kakvi su bili Fernando Colunga i Leticia Calderon u omiljenoj \"Esmeraldi\". Zasigurno bi taj par mnogi voljeli vidjeti i kao meksičke Laru i Jašu.

Međunarodni uspjeh

Plasman serije preko Atlantskog oceana velik je uspjeh i za redatelje koji su radili na njoj: Roberta Orhela, Kristijana Milića, Tomislava Rukavinu, Mladena Dizdara i Milivoja Puhlovskog, a veliki plus u karijeri to je i kreativnoj producentici Jeleni Veljači prema čijoj ideji je serija i nastala.

\"Larin izbor\" prikazivao se u 17 zemalja diljem Europe i Bliskog istoka, a kada bi se Meksikanci u svojoj inačici odlučili poslužiti barem nekim kadrovima Jadranske obale, Hrvatska bi dobila odličnu reklamu.

>>Razotkrio da je \'Lara\' hrvatska

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije