Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačko RockOff

Mangroove: Hrvatska se ne mora bojati za budućnost domaće glazbe, samo ju treba prepoznati

Mangroove
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
04.10.2016.
u 12:35

Karlovačko RockOff smo doživjeli kao priliku da dođemo do nove publike bilo putem koncerata ili preko radijskog airplaya - kažu u bendu Mangroove

Od kada traje vaše glazbeno putovanje i djelovanje na domaćoj glazbenoj sceni?

Ovako kad se osvrnemo unazad izgleda kao da traje već cijeli život, ali preciznom analizom se da utvrditi da smo kao instrumentalni bend krenuli u avanturu 2004. godine. To nam je ujedni bio prvi bend pa smo sa Mangrooveom prošli cijelu školu. Do prvog albuma je trebalo pričekati 2009. godinu, a do glazbenog sazrijevanja je trebalo čekati još tri godine i album Put na mjesec koji nam je priskrbio i prvu nominaciju za Porina. Iza nas je sad već i treći album Sami, do sad naš najbolji uradak.

Što trenutno radite i pripremate po tom pitanju?

Polako radimo nove pjesme koje skupljamo za četvrti album. A pripremamo i uzbudljiv koncertni nastup na kojem ćemo po prvi put imati i kontrabas. S bubnjem, vokalom, klavijaturama i thereminom slažemo zanimljivi elektro akustični koncept koji će imati premijeru baš na Karlovačko RockOffu.

Zašto ste se odlučili prijaviti na Karlovačko RockOff festival i što vam znači ulazak među 15 finalista?

Karlovačko RockOff smo doživjeli kao priliku da dođemo do nove publike bilo putem koncerata ili preko radijskog airplaya. Mnogo je dobre glazbe među 15 finalista pa nam je ulazak u finale potvrda da radimo dobru stvar.

Jeste li poslušali konkurenciju? Što mislite o ostalim pjesmama i izvođačima s ovogodišnjeg RockOff-a?

Jako je puno tu zanimljive glazbe, neke izvođače znamo od prije i pratimo njihovu glazbu. Hrvatska se ne mora bojati za budućnost domaće glazbe, samo ju treba prepoznati.

Koje pjesme ćete izvesti na nadolazećim koncertima i hoćete li se posebno pripremati za nastup?

Naravno da se posebno pripremamo, imamo i novu postavu, nove pjesme zahtijevaju neke nove instrumente da bi se izvele uživo kako u svom prepoznatljivom ruhu. A svirat ćemo neke i stare pjesme sa prošla dva albuma.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije