Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masterchef

Mami za rođendan ispekla tortu u koju je stavila sol

Masterchef
Sanjin Strukić/Pixsell
06.05.2011.
u 23:30

Nedostatak inspiracije i kupovni pesto koji je stavila u juhu glavni su razlozi zašto je žiri odlučio da Tea sinoć napusti kulinarski reality show

Stres-test u sinoćnjem “Masterchefu” loše je završio za natjecateljicu Teu Đukić. Kako je njezin crveni tim izgubio u gastroduelu, Tea je zajedno s Vedranom, Davorom i Ivanom morala proći još jedan eliminacijski krug. Imali su dva sata i 100 kuna na raspolaganju da kupe i skuhaju jedno jelo.

Meso začinjeno cimetom

– Jednostavno nije bio moj dan. Više sam bila raspoložena za ostanak u krevetu nego za smišljanje i kuhanje, tako da nisam imala nikakvu ideju što napraviti i to je razlog zašto sam ispala – objašnjava 25-godišnja Tea. U nedostatku inspiracije odlučila je napraviti juhu od graška u koju je stavila kupovni pesto, što joj je žiri zamjerio. Čak ni odličan desert od mrkve, za koji je inspiraciju pronašla u Aziji i koji je zadovoljio nepca žirija, nije bio dovoljan da se spasi.

– Dvije sam godine živjela u Singapuru i htjela sam približiti gledateljima tamošnju kuhinju. Recimo, kod nas se cimet koristi uglavnom za kolače, dok sam ga ja stavljala u meso želeći pokazati da se može upotrebljavati i na taj način – kaže bivša natjecateljica reality showa Nove TV. Njezina karijera u kuhinji je počela jako rano, već s osam godina, kad je sa sestrom odlučila mami ispeći tortu za rođendan, no nisu se proslavile.

Šime je moj favorit

– Taj pokušaj nije dobro prošao jer smo umjesto šećera stavile sol – prisjetila se Tea. U showu joj je gotovo svaki dan bio izazov jer je kuhala jela koja nikad prije nije spravljala, a velika inspiracija bili su joj članovi žirija Tomislav Gretić i Mate Janković. Oko štednjaka će se i dalje motati, a možda to pretvori u mali biznis.

– S Ivanom Vučkovićem iz showa imam neke planove. Možda pokrenemo kulinarsku web-stranicu ili izdamo kuharicu, ali to je još u povojima. Svakako ću iskoristiti znanje stečeno u showu – obećava Tea.

Kao pobjednika voljela bi vidjeti Šimu Sušića jer je kreativan i, premda je mlad, ima dosta kulinarskog znanja. – Bilo bi lijepo da pobijedi netko mlad i kreativan poput Šime – veli Tea.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije