Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
talentirani nasljednici

Lu Dedić i Ema Jusić grade solo karijeru, Škoro i Bebek sviraju sa sinovima, a Huljići i Vuco imaju čak dvije uzdanice

Foto: Neva Žganec/Pixsell
1/11
22.07.2023.
u 08:00

Lu Dedić, Ema Jusić, Vita Vukov, Matija Škoro, Zvonimir Bebek, Hana i Ivan Huljić... Samo su neka imena koja nastavljaju glazbenu tradiciju u svojim obiteljima

Ne pada jabuka daleko od stabla. Dokazuju to i brojne uspješne hrvatske glazbene dinastije. Ovih dana u fokusu javnosti bila je 20-godišnja Lu Dedić, kći Matije Dedića te kći Arsena Dedića i Gabi Novak koja je krenula stopama svojih predaka i objavila svoj prvi singl "Prava stvar" kojim je službeno započela glazbenu karijeru. U svom prvom velikom intervjuu koji je dala upravo za Večernji list Lu je istaknula da osjeća veliku odgovornost zbog činjenice da je upravo ona "treća generacija Dedića na sceni". -  Velika je to odgovornost jer su očekivanja od mene velika s obzirom na mog didu, oca i moju baku. Njihovu genijalnost ne mogu dokučiti. Dida je, najjednostavnije rečeno, bio neponovljivi genijalac, tata je iznimno talentiran i vješt, kao i baka koja je predivna i neopisivo karizmatična osoba vrlo posebnog glasa - rekla je Lu koja nije jedina kojoj je glazba upisana u DNK. 

Foto: Filip Kovačević

Svoje mjesto na hrvatskom estradnom nebu odnedavno traži i 22-godišnjua Ema Jusić, najmlađa unuka maestra Đele Jusića, ujedno i kći poznatog glazbenog para Paule i Đele Jusića mlađeg. Ema je u srpnju objavila svoj treći singl 'Sami' koji govori o otuđenosti koja postaje sve zastupljenija u našem društvu. No, Ema definitivno nije 'sama' na svom glazbenom putu na kojem ima veliku podršku obitelji. - Moja obitelj je meni uvijek bila najveća podrška i zaista sam sretna i ponosna što imam takvu podršku. S obzirom na to da su i moji roditelji u glazbi cijeli život, od njih sam uvijek dobivala najveću potporu, ali ujedno i slobodu da sama izaberem put kojim želim ići i zahvalna sam im na tome - rekla nam je Ema.

Foto: Promo

Glazbenim stopama nastavila je i pijanistica Vita Vukov, unuka poznatog pjevača i bivšeg političara Vice Vukova te kći pijanista Emila Vukova i glumice Ksenije Pajić, a no glazbeni talent ne nasljeđuje se samo po ženskoj liniji. Dokazuju to i sinovi Željka Bebeka, Miroslava Škore i Davora Gopca.

VEZANI ČLANCI:

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zvonimir Bebek i Matija Škoro sa svojim poznatim očevima ne dijele samo strast prema glazbi već i pozornicu na kojoj zajedno nastupaju dok Vili Gobac nastupa s bendom Donkey Hot. 'Mišina mala', nadimak je koji mnogi od milja koriste za pjevačicu Ivanu Kovač, kći legendarnog Miše Kovača koja je prvotno nastupala u grupi Magazin, a potom krenula i u solo karijeru. Svoju djecu glazbom su 'zarazili' i Tonči i Vjekoslava Huljić. Njihova kći Hana piše pjesme i pjeva, dok se njezin stariji brat Ivan odlično snalazi u autorskim vodama. S koljena na koljeno glazba se prenosila i u obitelji Vuco.

Pjevač Siniša Vuco pravi je sretnik jer su njegovim stopama krenuli i kći Brigita i sin Vilibald. U glazbi je i Rando Stipišić, sin Zlatana Stipišića Gibonnija, koji je s Lukom Mrduljašem, sinom skladatelja Tomislava Mrduljaša, osnovao isprva bend RadioWho, a 2021. godine zajedno su predstavili i novi, alternativni rock-bend The Blooms.

VIDEO Ivana Paradžiković o rođenju sina: 'Cijelu sam noć probdjela plačući'

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
17:08 22.07.2023.

Sva su ta djeca nadarena . Nasljeđe je to svojih predaka. Ali ima nešto i u vezama i poznanstvima. Lakše se kretati utabanim stazama no prtiti nove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije