Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pojasnila situaciju

Lovkinja Morana o nezgodnoj izjavi u HRT-ovoj 'Potjeri' koju su joj neki zamjerili: To nisu izrezali

Foto: HRT
1/7
17.03.2023.
u 14:31

Kako mnogi ne znaju da se emisije kviza 'Potjera' snimaju dva tjedna unaprijed izjavu Morane Zibar neki su protumačili kao neprimjerenu, a lovkinja se o svemu oglasila i pojasnila nezgodnu situaciju u kojoj se nehotice našla.

Morana Zibar (45), poznata lovkinja iz HTV-ove ‘Potjere‘, na Twitteru se požalila na neugodnu situaciju u kojoj se našla nakon što se jučer emitirala emisija koja je snimljena prije dva tjedna. Naime, u toj je emisiji Morana uputila "veliki pozdrav Rambu Amadeusu" koji se ovih dana našao u fokusu javnosti nakon što ga je producentica Lejla Kašić optužila za seksualno uznemiravanje. 

Kako mnogi ne znaju da se emisije snimaju dva tjedna unaprijed njezinu izjavu neki su protumačili kao neprimjerenu, a Morana se o svemu oglasila i pojasnila nezgodnu situaciju u kojoj se nehotice našla.

Foto: HRT

- U jednoj Potjeri čestitala sam rođendan Joži Manoliću. Izrezali, jer emitira se dva tjedna poslije, hoće li poživjeti. (A ne, ti ćeš!) I tako sam nevino prije dva tjedna pozdravila Ramba Amadeusa, spominjao se u pitanju. To nisu izrezali. Jer što može poći u krivo? - napisala je Zibar na Twitteru.

Podsjetimo, televizijska producentica Lejla Kašić ranije je na društvenim mrežama objavila kako ju je tijekom snimanja emisije "Dnevnica" seksualno uznemiravao poznati glazbenik koji je ujedno i UNICEF-ov ambasador Rambo Amadeus. Ubrzo se o cijelom slučaju odlučio oglasiti i sam glazbenik. Na Facebooku je napisao poduži status u kojem je opisao svoju stranu priče i objavu je naslovio Mea maxima culpa.

- Povodom nesretnog, nemilog događaja u finalu snimanja epizode serijala “Dnevnica” , kao i medijske halabuke koja ga prati želim se oglasiti i objasniti svoje sasvim nedolično ponašanje prema novinarki Lejli Kašić. Doduše, bilo bi mnogo lakše kad bi bilo izneseno što mi se to konkretno zamjera, jer je u našoj komunikaciji čitavog dana bila gomila nesporazuma i neslaganja. Ovako izgleda kao neka njena medijska taktika ali neka, evo pokušat ću sam da taksativno nabrojim i priznam sva moja nedjela. Molit ću dotičnu gospođicu da me dopuni ako sam nešto od nedjela zaboravio - započeo je svoju objavu glazbenik. 

- Čitav dan sam bio nadrndan i sarkastičan zbog činjenice da sam tako brzopleto upao u nešto što nikakve veze nema s mojim senzibilitetom i uvjerenjima. Prije svega zbog mog protivljenja da snimamo javno obitelj kojoj se pomaže i time je stigmatizira u javnosti. To mi je djelovalo užasno surovo, nisam mogao pojmiti da je to nekome “cool” i da misli da time čini dobro djelo. Emisije sam čekirao površno, nisam ni primijetio da se obitelj kojoj se pomaže izlaže medijima. Protivio sam se glasno pred snimateljskom ekipom, ali pošto se čitava lokalna zajednica već radovala da sudjelujem u toj dobrotvornoj akciji stavljen sam pred gotov čin.
Nije mi preostalo drugo nego da pizdim. Na primjer zbog permanetnog ispravljanja producentice svake moje rečenice u vezi bilo čega. To je trebalo izdržati. Zatim zbog bestidnog koketiranja, prenemaganja, koje mi je išlo na živce čitav dan.
Zbog lažnog moraliziranja i inzistiranja na tome kako je taj rad ne znam koliko human, a zapravo se socijalno ugroženi izlažu medijima zbog njene osobne promocije. Zbog činjenice da je generalni sponzor emisije firma koja ima kladionice , a znamo da je to trenutno najveći problem i najbrži put ka siromaštvu protiv kojeg se ovaj serijal kao bori. Ali da podsjetim, optužen sam, i javno osuđen zbog seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja. - napisao je Rambo i opisao u nastavku kako je uštipnuo producenticu za stražnjicu.

- Dotičnu gospođicu sam - dok smo se približavali kući socijalno ugrožene obitelji, sasvim neplanirano pipnuo ili pljesnuo po stražnjici ili pak štipnuo, pojma nemam sad. To nema nikakve veze sa seksom, barem ne s moje strane. Htio sam da joj nekako dojavim da nemam više što, da me je stjerala u ponižavajući položaj. Nekakav zadnji pokušaj da odustane od grubog upada u intimu jedne obitelj. Nesretno artikuliran kvazi-drugarski alarm. Seksistički možda, seksualan ne. Nije to nitko vidio, nije se ni ona bunila, mogao bih da negiram, ali mrzi me da foliram. Nisam taj lik. Dakle pljesnuo sam, pipnuo ili štipnuo (stvar forenzičke interpretacije) u trajanju od jedne sekunde. Vjerujem da postoje satelitski snimci koji to mogu da potvrde, danas se i onako snima svaki pedalj planete. Netom kasnije, tokom snimanja, u stančiću ugrožene obitelji, dok ja osobno nisam uspijevao da kontroliram svoje ogromno uznemirenje, gdje sam psovao pred kamerom i društvo i državu zbog činjenice da moramo da prosimo da bi nekim ljudima omogućili da plate dugove i napune frižider, dotična je prikazala punu prisebnost i hladnokrvnost - opisuje Rambo i kaže kako ga je producentica na kraju snimanja zamolila da se ispriča zbog svog ponašanja.

 

- Nakon snimanja, na samom rastanku, krenula je demonstrirati nekakvu kazališnu ljutnju i tražila da se ispričam. Nakon što nije dobila zadovoljavajuću ispriku, krenula je u histerični napad, toliko jak da sam joj rekao da je ludača i da se treba liječiti. To zaista iskreno mislim i sad. Baš kao što jednako mislim da je čitava medijska scena bolesna, bez skrupula, u kojoj se u odsustvu jasnih etičkih načela prihvaća cancel kultura - kultura srednjovjekovnog lova na vještice samo u eri mobilnih telefona. Naravno želim tu naglasiti da je meni svaki oblik nasilja prema prema bilo kome, a osobito prema djeci i ženama neprihvatljiv i gnusan. Ali ovdje zaista ne osjećam da sam bio nasilan nego da sam branio svoj integritet. Muškarac na njenom mjestu bi prošao gore.
Znam da će me sada medijski sahraniti što nisam prihvatio dominantno društveno licemjerstvo i javno se ispričao. Ne mogu. Ogavno mi je da se ispričavam osobi za koju mislim da je manipulativna, devijantna i zla. Naravno da mi je žao što sam izgubio živce i dodirnuo nešto što se ne dodiruje bez dozvole. Naravno da mi je žao što sam izgubio živce i derao se. Nije bilo u redu. Mea maxima culpa. Ispričavam se svima onima koji su od mene očekivali kvalitetnije ponašanje pod pritiskom. Nadam se da je ova naizgled tehnikalija u ispričavanju jasna.

Napominjem jer se time manipulira, da sam organizaciju Unicef sam odmah sljedeće jutro, blagovremeno i samoinicijativno, usmeno i pismeno obavijestio da zamrzavamo naš aranžman dok se slučaj ne rasvijetli. Oni su odreagirali točno onako kao što valjda moraju. Debilna cancel kultura koja pojačava današnju psihologiju stada neće me natjerati da se sada plašim od propasti mog ugleda. Boli me patka za javni ugled u kojem je javna sfera potpuno degradirana.

 

Krenuli ste haiku, izvolite. Mogu se ispričati mladoj novinarki, iskreno i duboko, ali samo uz opasku da vjerujem da ima dijagnozu i da po mom laičkom mišljenju se treba liječiti. Možda se i ja treba liječiti, tko to zna, nije isključeno. Ako sam napravio nešto protuzakonito, platit ću globu, ili idem u zatvor, ako ne budem imao dovoljno novaca. Sudeći prema teškim kriminalcima koji kod nas žive po gajbama s nanogicom, a provode se po mondenim izletištima vikendom, za hvatanje za stražnjicu u trajanju od jedne sekunde ne vjerujem da mogu proći gore od toga. Jedino nad čim trenutno imam moć je da ne dozvolim emitiranje dijelova emisije u kojima sam ja. A ono što ste snimali tajno stavite po društvenim mrežama. Čim odrobijam svoje , počinje škola jedrenja - zaključio je Rambo Amadeus svoju stranu priče.

VIDEO Jelenu Balašević uznemirile vijesti o majci Oliveri: Bila sam za volanom, doživjela sam stres 

Komentara 2

HA
hartijisrpskojudišpet
17:37 17.03.2023.

A što ćeš, levi se kunu u njega, te genijalan je, te ovo te ono.. i onda Op trt givezn zajn! To je samo još jedan dokaz da ni od kog ne treba praviti idola... Da, "skovao" je naziv turbofolk, tu i tamo nešto pametno kaže, ali to ga ne čini ni dobrim čovjekom ni moralnom vertikalom....

PO
poluvodič
16:13 17.03.2023.

Frende bilo bi bolje da si jednom rečenicom priznao da si uprskao i da ti je žao, umjesto da praviš nekakvu moralnu vertikalu maltene žrtvu od samoga sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije