Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slijedi pauza

Ljubitelji Sulejmana! Nema više serije zbog božićnih blagdana

sulejman (1)
RTL
14.12.2012.
u 09:00

Zbog božićnih i novogodišnjih blagdana serija “Sulejman Veličanstveni” od 20. prosinca pauzira s emitiranjem. Posljednjih šest epizoda u ovoj godini donosi nezamislive obrate, a omiljena serija na male ekrane vraća se 13. siječnja

Zbog božićnih i novogodišnjih blagdana, serija “Sulejman Veličanstveni” od 20. prosinca pauzira s emitiranjem. Posljednjih šest epizoda u ovoj godini donosi nezamislive obrate, a omiljena serija na male ekrane vraća se već u nedjelju, 13. siječnja. I to s dvostrukom epizodom.

Efsun odbije otrovati princa

Do tada, reklo bi se, tko živ, tko mrtav. Hurem prisili Efsun da otruje princa Mustafu, no robinja odustaje u zadnji čas. Hurem čekaju i veće brige od ubojstva Mustafe. Dvorski liječnici otkrili su da je nepravilno razvijanje kralježnice uzrok neprestanog plača njezina najmlađeg sina Džihangira.

Sultan jedva uspijeva istrgnuti sina iz majčinih ruku i nosi ga na sprave za rastezanje tijela. Ali kad na njima ugleda svoje dijete, moćni sultan pušta suzu. Kako bi se osvetila Hurem, Efsun otkrije Gulšah da će Ajbige i Bali-beg zauvijek nestati tijekom plovidbe prema Krimu.

Put prema slobodi prekida sultanova naredba da se ljubavni par silom vrati natrag na dvor. Ajbige trpi Mahidevranine uvrede i omalovažavanja, a Bali-beg u tamnici čeka odluku o svom životu. S obzirom na to da je planirao bijeg s prinčevom zaručnicom, sultan prepušta Mustafi odluku hoće li poštedjeti život hrabrom ratniku i dopustiti mu da se oženi ženom koju voli ili mu oduzeti život?

Princ mu oprašta, a Bali-beg ponovno šokira priznanjem da je zaljubljen u Ajbige. Mučno razdoblje u svom životu, bolest sina i razne spletke oko njega, Sulejman teško podnosi i pada u komu. Mahidevran likuje nad njegovom sudbinom, nada se njegovoj smrti.

Hurem ima 20 tisuća dolara po epizodi

Vrši pritisak na Mustafu da se priprema za preuzimanje prijestolja. Časni princ, dok mu je otac živ, o tome ne želi ni razmišljati, pa nestrpljiva Mahidevran kaže Gulšah da je kucnuo čas za velika “čišćenja” i smjene u dvorcu i haremu. Mahidevran u četiri oka razgovara i s Ibrahimom, želi smjene na vrhu i uvjerava ga da je idealan trenutak za vladavinu njezina sina.

Njezine želje sablaznit će sultanovu majku i Hatidže koje će se, prvi put u životu, prikloniti Hurem! Svjestan da bi Huremina djeca mogla stradati, Gul-aga ih odvodi na sigurno. Zajedno s Hurem i majkom sultanijom. Ipak, svi planovi dvorskih zlica padaju u vodu jer sultan napokon dolazi svijesti. Svita se okuplja oko njegova kreveta, a Hurem se pobjedonosno vraća u Topkapi.

Sukob između sultanovih žena se produbljuje. Mahidevran optuži Hurem da je gospodara okrenula protiv nje. Seriju u drugoj sezoni napuštaju majka sultanija koja umire prirodnom smrću, Ibrahim kojeg sultan ubije, Hatidže koja se povlači u osamu, kalfa Nigar koja bude protjerana iz palače, Malkočoglu, Ajbige, Gulšah, Zumbul-aga i Gul-aga.

I na snimanju posljednje sezone, na svakom je setu svakodnevno tristotinjak ljudi. Glumica Meryem Uzerli je za treću sezonu ugovorila honorar od 35 tisuća turskih lira po epizodi (20 tisuća dolara), dok Halit dobiva i više od 35 tisuća dolara, a Okan Yalabik (Ibrahim) 12 tisuća dolara.

Ključne riječi

Komentara 9

SA
samograd
09:15 14.12.2012.

ko bi se nado da će hatidže otići na hureminu stranu ! našima na vlasti bi bilo bolje da forsiraju gledanje sulejmana nego da izmišljaju afere prisluškiv

NI
nidjomidjo
12:10 14.12.2012.

ja ću ponovno pitati - večernji dali ste normalni?

MI
mihan
14:59 14.12.2012.

mijenjam veliku Hatidje..za dvije manje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije