Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antivalentinovo u Domu sportova

Let 3 na pozornicu stigao u smokingu pa napravio show, na koncert stigla i zastupnica Sandra Benčić

Let3, domaćini Antivalentinova održali koncert u Domu sportova
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
1/19
19.02.2023.
u 07:57

Letovci su koncert otvorili 5 minuta prije 23 sata pjesmom „U rupi od smole“, s njihovog debitantskog albuma „Two Dogs Fuckin'' iz 1989. godine. Dom sportova se tada dobro napunio pa je njihov nastup pratilo oko 2500 ljudi.

Točno tjedan dana nakon što je s pjesmom „Mama ŠČ“ pobijedila na Dori u Opatiji grupa Let 3 nastupila je kao headliner osmog izdanja Antivalentinova, koji se već tradicionalno održava u Zagrebu vikend nakon Valentinova. Manifestaciju su otvorili Chasing Nord, grupa koju je gledalo jedva koja stotina ljudi. Nakon njih nastupili su Porto Morto i Mašinko, nažalost ne i beogradski hip-hoper Marčelo, koji je otkazao nastup na dan koncerta jer su dva člana njegovog pratećeg benda dobila gripu. 

Letovci su koncert otvorili 5 minuta prije 23 sata pjesmom „U rupi od smole“, s njihovog debitantskog albuma „Two Dogs Fuckin'' iz 1989. godine. Dom sportova se tada dobro napunio pa je njihov nastup pratilo oko 2500 ljudi. Mnoge je iznenadilo što su se članovi grupe pojavili obučeni u crne smokinge i leptir mašne, kao da će svirati valcer na bečkom dvoru. Uslijedili su sami hitovi poput „Vjeran pas“, "999", "Kontinentio", "Profesor Jakov", "Ero s onoga svijeta", "Omađijaj me", "Riječke pičke" i "Izgubljeni", kojom je završio prvi dio koncerta. 

Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL, ilustracija

Tada se na sceni pojavila drag umjetnica Jovanka Broz Titutka, koja je pratila Letovce i na Dori, plešući na ekranu. Ovog puta Titutka je uz pratnju plesačica prvo otpjevala svoju pjesmu "Turbo puška", a  onda je krenuo šou. Mrle, Prlja, Zec, Baljak, Bean i Žak vratili su se u kostimima s Dore, a publika je vriskom dočekala prvo zagrebačko izvođenje naše ovogodišnje predstavnice na Euroviziji, pjesme "Mama ŠČ". 

Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL, ilustracija

Uslijedilo je eksplozivno finale drugog dijela uz uspješnice "Tazi tazi", "Dijete u vremenu", "Drama" i Kurcem u čelo". Prlja je na trenutke podsjetio i na Mišu Kovača, jer je nekoliko puta samo podignuo ruke i pustio oduševljenu publiku da pjeva. - Bend koji ima ovakvu publiku mora biti ponosan - kazao je Prlja nakon što je na kraju pjesme "Kurcem o čelo" sa stropa dvorane poletjelo stotine zlatnih traka. No, ni tu nije bio kraj. Publika je standardnim povicima "riječke pi*ke" vratila na pozornicu kako bi čuli "Drogu", "Naftu" i "Sam u vodi". U koncertu su uživali i glazbenik Ivan Dečak, frontmen Detoura Nenad Borgudan, a u Dom sportova stigla je i odlično raspoložena saborska zastupnica Sandra Benčić. 

Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL, ilustracija

Punih 35 godina nakon što su počeli sa svojim rockerskim djelovanjem Letovci su i dalje jedna od najvećih domaćih koncertnih atrakcija. Svi mi koji godinama uživamo u njihovim koncertima znamo koliko su dobri i uigrani, a sada je vrijeme i da pokore i Europu i svijet. Ako je netko to zaslužio, onda su to upravo Let 3, jer radi se o vrhunskim glazbenicima i profesionalcima. 

Mrle iz Leta 3: Volim kad su zabrane, od njih nam uvijek lijepo rastu brkovi i još neke stvari

Komentara 13

Avatar Barba
Barba
08:59 19.02.2023.

Sandrica totalno otkačila kad su zapjeval "K..c.m u čelo"

Avatar Ninefinger
Ninefinger
09:21 19.02.2023.

Ono Benčička svoju labiu na majici nosa? Pa koliko je zagorila?

Avatar southman
southman
09:39 19.02.2023.

O Mama SB u publici...😆

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije