Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za nju je to emotivno

Lepa Brena nakon predstave o svom životu: Uvijek se u tom trenutku slomim i uvijek mi krenu suze

Zagreb: Lepa Brena povela je sestru Faketa Jahić na premijeru predstave Lepa Brena Project
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/11
08.03.2023.
u 20:22

Predstavu "Lepa Brena Project" publika u Zagrebu je jedva dočekala pogledati, a na svečanoj premijeri u Kerempuhu bila je i pjevačica Lepa Brena

U Satiričkom kazalištu Kerempuh pljeskom i ovacijama dočekana je i pozdravljena predstava "Lepa Brena Project". Nakon dvije rasprodane pretpremijere, održana je u utorak navečer i dugoočekivana svečana premijera hit-predstave na koju je, očekivano, došla i Lepa Brena, čiji je život i bio inspiracija za nastanak ove kazališne predstave.

Predstava, čiji su autori i redatelji Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i Vedrane Klepice. Ideja nije samo predstavljanje fenomena Lepe Brene i njezine popularnosti, već i prikaz posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima te kako se odvijala transformacija iz jedne u više različitih država gdje su se istaknule sudbine svih građana. Kroz likove Brena Jugoslavenka, Brena Seksualnosti, Brena Biznismenka, Brena Graditeljstva i Brena Pjesme prikazana je kompletna ličnost Lepe Brene i problemi s kojima se društvo s ovih prostora susretalo i susreće se i danas. 

U predstavi je prikazan i jedna od težih perioda za pjevačicu, a to je otmica njezinog sina, a u razgovoru za IN Magazin Lepa Brena je otkrila kako predstavu uvijek emotivno proživljava. - Predstava je uvijek veoma emotivna za mene jer ju ja zaista doživljavam veoma osobno i kada Jasna baci lutkicu Lepe Brene na pod ja se uvijek slomim i uvijek mi krenu suze - iskreno je priznala Lepa Brena.

Zagreb: Lepa Brena povela je sestru Faketa Jahić na premijeru predstave Lepa Brena Project
1/40

Iako je među pet glumaca na sceni i slavna Jasna Đuričić, nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu "Quo Vadis, Aida", koji je lani zaradio i nominaciju za nagradu Oscar na premijeri u Kerempuhu baš svi su zaslužili jednake ovacije publike - kako Jasna, tako i Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović te Vladimir Aleksić za svoje maestralne izvedbe. U predstavi dio teksta govori o tome kako se ženama  ne oprašta lako uspjeh na svim poljima, a Lepa Brena kaže:

- Jedino što je vrijedno je vaše znanje i vaša ljudskost i to je jedino što ima trajnu vrijednost. Ja moram priznati da nikad nisam imala tu kategoriju za glorifikacijom svoje ličnosti, ja mislim da su oni jako dobro u predstavi to rekli, ja volim biti Lepa Brena par sati, volim vidjeti sreću u očima ljudi. Čim siđem sa scene ja zaista zaboravljam, Lepu Brenu ostavljam iza sebe i volim voditi normalan običan život.

VIDEO Neda Ukraden: U ovim godinama neću ja loviti neke mladiće da im glumim mamu ili baku

Komentara 4

KI
Kinger
07:50 09.03.2023.

Muslimanka iz Brčkog, razvila petokraku, simbol komunizma, usred Zagreba, pred zadivljenom masom i posle pričala srpskom ekavicom.. Neprocenjivo...✌️ 😂🤣😂🤣

KA
kajbiti
21:48 08.03.2023.

Jel bilo kaj o pevanju u uniformi 91.? Kak smo mi Hrvati kratke pameti. I još kad čujem ovu bosanku kak priča ekavicu proradi mi probava. Jesmo stvarno spali na to da nam ova pevaljka i po kazalištima gostuje. Podrška za Pulu i Osijek.

DU
Deleted user
00:00 09.03.2023.

Potpuno isti komentarste ostavili, moj ste obrisali. U čemu je točno vaš problem, nije mi jasno. Mislim da ni vama nije jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije