Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigli na službenu misu

Kraljica je upoznala malenu Lilibet, no svađa još traje: Meghan i Harry se nisu družili s Williamom i Kate

Foto: profimedia
1/25
03.06.2022.
u 15:30

Međutim, čini se da je sve to uzbuđenje ipak bilo previše za kraljicu, koja se tek nedavno oporavila od koronavirusa, pa se ipak nije pojavila u petak na misi u katedrali St. Paul's.

Četverodnevna proslava 70 godina vladavine kraljice Elizabete II. počela je u četvrtak, a tim su povodom nakon dvije godine izbivanja u London ponovno stigli i princ Harry i njegova supruga Meghan Markle. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa sudjelovat će samo u nekim aktivnostima proslave budući da više nisu članovi kraljevske obitelji otkako su se prije dvije godine povukli s kraljevskih dužnosti i odselili u Ameriku.

Prvo upoznavanje s kraljicom

Obitelj je iz Los Angelesa stigla privatnim zrakoplovom, a ovo je prvi dolazak njihove kćeri Lilibet u Veliku Britaniju. A iako je bilo planirano da je tek sutra, 4. lipnja na svoj prvi rođendan konačno upoznaju s kraljicom, navodno su se unuka i baka upoznale danas. Ovu novost otkrio je kraljevski komentator Omid Scobie, koji je prijatelj s Meghan i Harryjem, u emisiji BBC Breakfast. Omida mnogi nazivaju i Meghaninim neslužbenim glasnogovornikom. Kaže da su Meghan i Harry ručali s kraljicom i višim članovima kraljevske obitelji iza zatvorenih vrata u sklopu proslave platinastog jubileja. Zatim su kraljici predstavili malenu Lilibet nakon završetka svečane parade. 

"Mislim da ljudi očekuju neku vrstu velikog ekstravagantnog događaja, s kojeg ćemo vidjeti fotografije. No kako mi je rečeno, ne bismo ništa trebali očekivati. Ti trenuci s Lilibet vrlo su privatni između njih i kraljice i, naravno, znamo koliko se ona tome veselila", ispričao je Scobie.

Harry i Meghan borave u Frogmore Cottageu, koji im je bio dom nakon vjenčanja, a kako im je uskraćena policijska zaštita, svoj će dom tijekom ovih dana napuštati samo da bi nazočili događajima obilježavanja kraljičina platinastog jubileja. Meghan i Harry pridružili su se ostalim članovima kraljevske obitelji kako bi iz ureda general-bojnika gledali spektakularnu vojnu paradu u četvrtak jer nisu bili pozvani na balkon s ostalim članovima kraljevske obitelji. U petak je organizirana službena misa u londonskoj katedrali St. Paul's. 

Foto: profimedia

Princ Harry i supruga Meghan Markle možda se uopće neće družiti s princom Williamom i Kate Middleton tijekom njihova posjeta Velikoj Britaniji, rekli su za Page Six "izvori bliski kraljevskoj palači".

Međutim, čini se da je sve to uzbuđenje ipak bilo previše za kraljicu, koja se tek nedavno oporavila od koronavirusa, pa se ipak nije pojavila u petak na misi u katedrali St. Paul's.

– Kraljica je uživala u rođendanskoj paradi, no nije se osjećala dobro. Zbog toga sutra neće sudjelovati na državnoj misi zahvalnosti. Odluku je donijela teška srca – piše u priopćenju Buckinghamske palače od četvrtka. Inače, kraljica ima 96 godina, teško hoda i stoji zbog čega je se posljednjih godina sve rjeđe može vidjeti u javnosti. Njezin najstariji sin i nasljednik princ Charles (73) postupno preuzima sve više dužnosti kako bi se pripremio za svoje kraljevanje. No ona i dalje prima strane dostojanstvenike i diplomate.

Odbijenica za reality zvijezdu

Buckinghamska palača već unaprijed objavila je plan za kraljičin jubilej, koji uključuje misu zahvale u središnjoj katedrali St. Paul's u Londonu, ulične tulume s najvećim imenima iz svijeta zabave, koncert uživo u palači te paljenje svjetionika diljem zemlje i na prekomorskim teritorijima Ujedinjenog Kraljevstva.

I dok će proslavu uveličati pojava brojnih utjecajnih ljudi, Buckinghamska palača jedno je ime odlučno odbila. Naime, Kim Kardashian je u namjeri da nazoči proslavi stigla u London s dečkom Peteom Davidsonom, no dobila je odbijenicu. Izvor za britanske medije rekao je da Kim pokušava nabaviti ulaznice na druge načine, a čak je rekla da joj ne smeta ako "nisu VIP".

Službeni razlog zbog kojeg je Kim odbijena još uvijek nije objavljen, ali mnogi nagađaju da je kraljica osobno donijela ovu odluku. Naime, nije zaboravljeno kako je prije koju godinu kraljica osobno, odnosno njezina pratnja, ali u njezino ime, zabranila reality zvijezdi da odsjedne u Dorchester hotelu u Londonu jer je u istom hotelu trebala odsjesti i ona.

Inače, na platinastoj zabavi sutra će nastupiti Queen, Diana Ross i Nile Rodgers, Kealae Settle, Gregory Porter, Katherine Jenkins te orkestar od 75 članova. Tom Cruise, Helen Mirren i Damian Lewis zaduženi su za veliki kazališni događaj koji će uključivati i 1300 izvođača i 500 konja, a radit će se o kazališnom prikazu svih 25 godina kraljičine vladavine. Od poznatih će se pojaviti Sir David Attenborough, David Beckham, Ant and Dec, Dame Joan Collins i drugi.

Javnim osobama podijeljeno je oko 10.000 ulaznica, a 7500 vojsci, volonterima i dobrotvornim udrugama.

VIDEO>>Slavlje u Engleskoj: Kraljica je na tronu već 70 godina!

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
16:21 03.06.2022.

ono kad si u stripklubu i stavljaš novčanice plesačici u gaćice i skužiš da je bakino lice na njima

ME
MediciKM
15:37 03.06.2022.

Ima nešto čudno u ovoj Meghan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije