Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasno je

Kraljevski dvor upozorava da se kraljica još dugo možda neće vratiti svojim dužnostima

Foto: Reuters/Pixsell
1/9
12.05.2020.
u 22:35

Kraljica se, naravno, ne planira suprotstaviti preporukama, a s britanskim premijerom Borisom Johnsonom se čuje svakodnevno, koji ju informira o aktualnoj situaciji, pišu svjetski mediji.

Kraljica Elizabeta II (94) zbog koronavirusa prekinula je obavljanje svojih kraljevskih dužnosti te se izolirala u dvorcu Windsor.

Budući da je u Velikoj Britaniji na snazi karantena, kraljevske službe planiraju kraljicu još neko duže vrijeme držati podalje od javnosti, a upozoravaju je da će to biti moguće tek nakon ljeta, ako i tada.

1/13

Kraljica se, naravno, ne planira suprotstaviti preporukama, a s britanskim premijerom Borisom Johnsonom se čuje svakodnevno, koji ju informira o aktualnoj situaciji, pišu svjetski mediji. 

Tradicija u Velikoj Britaniji nalaže da Parlament komunicira s vladaricom putem čuvenih crvenih kutija. Intenzivno se raspravlja o njezinom povratku na kraljevske dužnosti, no spremni su i za još nekoliko mjeseci stroge karantene. I kraljevski biograf Andrew Morton boji se da se kraljica neće vratiti na svoje uobičajene dužnosti tako brzo.

''Korona neće tako uskoro nestati i bit će s nama, ako ne i godinama, bilo bi jako rizično da se kraljica počne susretati s ljudima'', kazao je Morton.

Nadalje navodi kako bi, ako dobije koronu, bio ugrožen i princ Filip.

''Princu Charlesu je, naravno, više od 70 godina, no on ima imunitet jer je prebolio virus pa posebno moramo paziti na kraljevsku obitelj", rekao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije