Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plodovi mozga

Korčulanska glazbena senzacija predstavila novi singl Zvijezda padalica

Plodovi mozga
Foto: Promo
1/2
09.03.2023.
u 14:55

Uz Jakšu Denoblea, ostatak benda čini homogena rokerska ekipa; njihova pjevačica Mirej Botica, solo gitarist, aranžer i producent Milan Biočić, bas gitarist Sretko Silić, ritam gitarist Saša Murtić i bubnjar Franko Silić i svi oni daju svoj obol novom ruhu ovih već punoljetnih pjesama.

Korčula, kao otok, iznjedrila je mnoštvo glazbenika, kao što znamo; od vrhunskih dalmatinskih klapa do Meri Cetinić, Jasne Zlokić i voljenog Olivera, no u posljednje vrijeme, stanoviti glazbeni boom događa se na drugoj strani otoka, u jednom od najljepših otočkih gradova - u gradu Korčuli.

Čak četiri benda/izvođača iz ovoga grada sa nekih 3000 stalnih stanovnika, potpisalo je prošle godine izdavačke ugovore sa vodećim hrvatskim diskografskim kućama te ih je to potaknulo na osnivanje zajedničke udruge za poticanje urbanog glazbenog stvaralaštva „MADe IN KORČULA“, kako bi nastojali očuvati svoj glazbeni izričaj, ali i potaknuti nove naraštaje na štovanje, slušanje i stvaranje urbane suvremene glazbe.

Jedan od tih bendova su i „Plodovi Mozga“, interesantan projekt ekipe entuzijastičnih glazbenika okupljenih oko originalnog i karizmatičnog Jakše Denoblea; čovjeka koji je kroz život bio suočen sa teškom sudbinom, koji prolazi kroz mnoge životne bitke, ali uz glazbu i vlastitu posebnost uspješno pliva svojim uzburkanim morima.Jakša je većinu svojih pjesama počeo pisati prije nekih 20 godina, u to vrijeme ih je izvodio većinom akustično ili kako bi kolokvijalno rekli „za ekipu“, dok se 2018. godine novi Plodovi nisu odlučili sastati u ovom današnjem obliku i krenuli odlučno raditi na aranžmanima Jakšinih starih pjesama.

Vrlo brzo snimljena je „Zvijezda padalica“, pjesma koju je Jakša prvu uglazbio, a koja je izašla nedavno kao treći singl Plodova Mozga uz šarmantan video uradak kojega potpisuje Doringo Photography, a koja govori o vječnom životu i vječnoj ljubavi.
Jakša će reći da ljubav ne završava smrću voljene osobe, već da se ona prenosi u vječnost, a „Vječnost“ će upravo biti i naslov njihovog predstojećeg albuma koji bi trebao ugledati svjetlo dana vrlo skoro. Album će najaviti njihov četvrti singl, simpatičan i veseo duet s jednom hrvatskom rokenrol zvijezdom, kojim Plodovi Mozga žele iznenaditi svekoliko slušateljstvo. Pa neka onda i ostane svojevrsno nadolazeće iznenađenje.

Prijašnji singlovi bile su pjesme „U tvome dnevniku sve piše“ i „Na salatu“, a njihova diskografska kuća je Croatia Records pa tako sve spomenute pjesme možete poslušati na youtube kanalu Croatia Records-a.

Uz Jakšu, ostatak benda čini homogena rokerska ekipa; njihova pjevačica Mirej Botica, solo gitarist, aranžer i producent Milan Biočić, bas gitarist Sretko Silić, ritam gitarist Saša Murtić i bubnjar Franko Silić i svi oni daju svoj obol novom ruhu ovih već punoljetnih pjesama.

Ova glazbena renesansa u gradu Korčuli je pokazatelj da kada se nakon kaotične sezone na otok uvuku mir i tišina, a prevladavajući šum mora i vjetra učestalo prekida zvuk bubnjeva i gitarske distorzije, kako otočki glazbenici vrlo uspješno svojom kreativnošću suzbijaju onu malodušnost koja tako obuzme naše otoke u zimskim mjesecima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije