Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usađeni geni

Korana Ugrina: Samo mi je poljubac bio problem pred kamerom

Korana Ugrina
Foto: Jasenko Rasol
1/3
03.05.2014.
u 15:38

Kći glumaca Ksenije Marinković i Kristijana Ugrine u avanturi o Koku glumi Emu, a plan joj je upisati Akademiju iako je svi od toga odgovaraju

Da ona stara “jabuka ne pada daleko od stabla” s vremenom nije postala kliše, dokaz je 17-godišnja Korana Ugrina, kći glumaca Ksenije Marinković i Kristijana Ugrine, koja je poput roditelja zaplivala glumačkim vodama. Debitirala je u dječjem filmu “Ljubav ili smrt” Danijela Kušana čije se snimanje ovih dana privodi kraju u Zagrebu, a kinopremijera bit će u studenome.

– Glumim Emu, Kokovu prijateljicu iz djetinjstva. Neko vrijeme se nisu viđali, ali nakon ponovnog susreta shvaćaju da su zaljubljeni iako si to ne žele priznati. Naravno, na kraju je neizbježno da budu zajedno – kaže Korana i nastavlja:

– Kada sam dobila ulogu, nisam ni zamišljala da će na setu bit tako dobro. To mi je najbolje iskustvo života. Snimali smo cijele dane, od šest ujutro do šest popodne. Ali bilo mi je lako “ušemiti” se u svijet rada. Prije sam spavala i do 13 sati, a sada se, i kada ne snimam, budim u osam. Jedino što mi je na snimanju bilo malo problematično jest ljubavna scena s Kokom kojeg glumi Antonio Parač. Morali smo se poljubiti na kraju filma, ali kada je krenulo, rekli smo si: “Ajmo to odraditi do kraja.” Inače, od roditeljskih savjeta prije snimanja jedino što mi je mama rekla bilo je: “Budi pristojna.” Korana je učenica trećeg razreda IV. gimnazije, a sljedeći joj je korak, nada se, upis glume na Akademiji dramskih umjetnosti.

Odgovara mi svijet rada

– Sanjarila sam i o studiju jezika ili produkcije. Razlog je tome što su me kao dijete glumaca i roditelji i svi njihovi prijatelji nastojali odgovoriti od tog poziva. Najjači argument za to im je da je profesija prenaporna i da je sve više mladih glumaca bez posla. No sada kada sam dobila ovu ulogu netko od njih rekao mi je da nastavim i da ne odustajem i to je bilo dovoljno da odlučim da je Akademija logičan slijed.

Osim toga, kada malo bolje razmislim, nisam ni imala neki drugi izbor, ove druge želje bile su neki izgovori kojima sam smirivala mamu da pomisli da imam alternativu glumi – smije se KoranaZa sebe kaže da nije zaljubljiva, a otkako se prije osam godina priključila dramskoj grupi ZKM-a, nije više ni sramežljiva.

Neću mijenjati ime

Iz nekog, kaže, neobjašnjivog razloga sviđa joj se glumica Jennifer Aniston pa bi s njom rado snimila film. Za premijeru “Ljubavi ili smrti” u ormaru već ima haljinu, a ponosna je na svoje ime.

– Ime sam dobila po šumskoj vili i sve i da jednog dana to od mene traže producenti, zbog karijere ga ne bih promijenila – odlučna je mlada nada.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije