Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bilo je tijesno

Konačno se zna koliko je glasova publike dobio Damir Kedžo, a koliko Mia Negovetić!

Dora 2020
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
04.03.2020.
u 12:24

U svom priopćenju medijima, HRT je objavio sastave ocjenjivačkih sudova u pet HRT-ovih centara te broj glasova publike.

Nakon što su glasovi publike u samoj završnici Dore presudili da će nas u Rotterdamu u svibnju predstavljati Damir Kedžo s pjesmom "Divlji vjetre", od HRT-a su stigli rezultati glasovanja publike, kao i ocjene stručnog suda u pet HRT-ovih TV centara.

Dora 2020
1/4

Tijekom desetominutnog glasovanja putem telefonskih poziva i SMS poruka pristiglo je ukupno 46 692 telefonskih i SMS glasova. 

Tako je Damir Kedžo s čak 11 855 glasova publike odnio pobjedu na Dori, a drugoplasirana Mia Negovetić koja je dobila najveći broj bodova stručnog žirija, imala je 11 595 glasova publike.

Foto: HRT

Tako je Miji Negovetić pobjeda izmakla za 260 glasova publike, odnosno za 31 telefonski poziv i 229 SMS-ova.

Podsjetimo,  svaki ocjenjivački sud sastojao se od tri člana:  jednog člana HRT-a, jednog člana Hrvatskog društva skladatelja (HDS) i jednog člana Hrvatske glazbene unije (HGU).

Iz zagrebačkog TV centra javila se Maja Ciglenečki s glasovima stručnog ocjenjivačkog suda u sastavu: Robert Urlić, glazbeni urednik Hrvatskog radija, Denis Dumančić, Hrvatsko društvo skladatelja i Lara Antić, Hrvatska glazbena unija. Glasove stručnog ocjenjivačkog suda HRT-ovog centra Split pročitala je Regina Zubanović, a pjesme su ocijenili Eduard Gracin, glazbeni urednik HR radio Split, Hari Rončević, HDS i Giuliano Đanić, HGU.

Prisjetite se svih pobjednika Dore.

Robert Ferlin uključio se u izravni prijenos „Dore 2020.“ i pročitao glasove stručnog ocjenjivačkog suda HRT-ovog centra Rijeka u sastavu Albert Petrović, HR radio Rijeka, Ivan Pešut, HDS i Antonela Doko, HGU, dok je Tamara Peras pročitala na koji su način pjesme ocijenili Ivica Grudiček, novinar HRT centra Čakovec, Rajko Suhodolčan iz HDS-a i Zsa Zsa kao predstavnica HGU-a. Zvonimir Mandić, glazbeni urednik na HR radio Osijeku, koji je pročitao glasove HRT centra Osijek, bio je ujedno i član stručnog ocjenjivačkog suda zajedno s Marijem Vestićem (HDS) te Mijom Dimšić (HGU).

Svaki član ocjenjivačkog suda rangirao je pjesme od 1. do 16. mjesta (s tim da je na 1. mjesto stavljao, prema svom sudu, najbolju pjesmu, a na 16. najlošiju) temeljem odgledane generalne probe „Dore 2020.“ u petak, 28. veljače 2020.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar morski
morski
13:40 04.03.2020.

Da, i .... šta bi sada Keđo trebao odustat, i vratit Doru. Pobjedio je jer je po pravilima najbolji. Kod nas se sve dovodi u pitanje, pa svaki dan pišu ovakve članke Mia ovo Mia ono.

MI
Milas
16:11 04.03.2020.

Niti jedna pjesma mi se nije svidjela ali Mijina je vokalno bolje zvucala a i dojmljivija je na sceni od Kedje. Steta!

TE
terca123
14:19 04.03.2020.

Televoing je cista prevara. Bilp bi ok da se svaki poziva zabijezi. Pobjedu odredjuje samo propusnost odredjenog broja. Npr i za jednog i za drugog natjecatelja je pokusalo npr glasovat 40-50000 tisuca ljudi ali propusnost linije je ogranicena. Pobjdjuje onaj ciji broj ima vecu propusnost u jedinici vremena a za njega je npr moglo glasovat duplo manje ljudi. Ako ja pokusam dati glas a l8nija je zauzetq onda glasovanje nije regularno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije