Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška

Kolinda Grabar - Kitarović pjesmom je obilježila godinu dana od invazije na Ukrajinu

Foto: Facebook
1/7
24.02.2023.
u 10:30

Čemu kisik kad se disati ne može? Zašto su bila tri brata, a ostala dva? I kako bližnjima zaboraviti lica? I kako iz kontakata izbrisati „Mama“?, dio je pjesme "Ukrajina, mama" koju je Kolinda Grabar - Kitarović objavila na Facebooku

Danas se obilježava godinu dana od početka ruske invazije na Ukrajinu. Tim povodom na svom profilu na Facebooku oglasila se i naša bivša predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović koja je na ovoj društvenoj mreži podijelila stihove pjesme "Ukrajina, mama" od autorice Nichke, te je uz ovu pjesmu napisala: "24.02.2022.-24.02.2023.". Stihovi koje je podijelila glase ovako:

Čemu kisik kad se disati ne može?
Zašto su bila tri brata, a ostala dva?
I kako bližnjima zaboraviti lica?
I kako iz kontakata izbrisati „Mama“?
[…]
Mama, mama, nikad neću zaboraviti tvoga sina.
Mama, mama, sve sinove i kćeri, njihov čelik.
Mama, mama, svi smo zajedno i nikad neće umrijet’ Ukrajina.
Vjerovat ćemo, mama!
Borit ćemo se, mama!
Živjet ćemo, mama!
Ukrajina, mama!

Kada je Ukrajina obilježavala 31. Dan neovisnosti čestitke su im prošle godine pristizale iz cijeloga svijeta. Od političara, do običnih građana koji su se u desecima gradova okupili ne bi li iskazali solidarnost i pružili podršku ukrajinskom narodu i milijunima raseljenih Ukrajinki i Ukrajinaca.

I naša bivša predsjednica Grabar-Kitarović je tada iskazala podršku Ukrajini i čestitala im je na svom Facebooku Dan neovisnosti koji obilježavaju 24. kolovoza. - S Ukrajinom u srcu! - napisala je tada Kolinda Grabar - Kitarović i uz objavu je priložila i dvije fotografije. Pozirala je s buketom suncokreta u plavo-žutoj odjevnoj kombinaciji, bojama Ukrajine, ispred zagrebačke Katedrale. 

VIDEO Ovo nije prva zabrana koncerta u Puli, Thompsonu nije dozvoljen nastup u Areni 2008. godine

Komentara 2

GR
grodar
11:05 24.02.2023.

dosadnjakovićka

Avatar javorko
javorko
12:06 24.02.2023.

ako si ti zdrava..kakav je pajac bio presjednik..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije