Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
progovorila o skandalu

Kći Brigitte Macron otkrila detalje afere njezine majke s tada 16-godišnjim Emmanuelom: 'Bilo je svega'

Second round of France's 2022 presidential election
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS
1/22
01.03.2024.
u 10:12

Sestra Tiphaine Auzière, Laurence, tada je imala 17 godina i bila je kolegica Emmanuela Macrona, jer su isto godište

Francuski predsjednik Emmanuel Macron (46) prije dvije godine je izborio svoj drugi mandat, a pored njega je, kao i uvijek, bila je njegova voljena supruga Brigitte (70). Kad je Macron tek stigao na vlast, svi su se fokusirali na tu bivšu učiteljicu. Naime, Brigitte je od Macrona starija 24 godine. A sve je započelo još u školskim klupama gdje je gospođa Macron bila u ulozi učiteljice, a francuski predsjednik učenika. Naime, Brigitte je bila nastavnica francuskog jezika u katoličkoj srednjoj školi La Providence u Amiensu, a tada 16-godišnji Macron odmah se zaljubio u nju. 

Njihova veza postala je službena kad je on navršio 18, a ona je tada ostavila svog muža s kojim ima troje djece. Brigitte je jednom prilikom priznala i da nikad ne bi ostvarila vezu da je u tome nisu podržala njezina djeca. A njezina kći Tiphaine Auzière sada je u intervjuu prvi put progovorila o skandaloznoj aferi svoje majke i čini se da nije bila toliko pozitivna oko njihove veze kako ju je Brigitte opisala. Naime, rekla je da je i dalje povrijeđena "zabranjenom vezom" tada udane učiteljice i njezinog tadašnjeg učenika tinejdžera.

Auzière je upravo objavila svoj prvi roman pa je zbog toga dala intervju za Paris Match. Auzière je imala samo 10 godina kada je saznala da se njezina majka viđa s učenikom. 

VEZANI ČLANCI

"Naučila sam tada puno o ljudskoj prirodi. Znam da se u ovim trenucima moramo fokusirati na bitno i ići naprijed, ne obazirući se na kritike. A bilo je svega, napada, ogovaranja, osuda... Još tada nije bilo ovog doba društvenih mreža, ali živjeli smo u malom provincijskom mjestu, sve se znalo. Unatoč tome, stajali smo uzdignutih glava. Ja sam žena otvorena uma, želim ići naprijed i stekla sam veliku toleranciju", rekla je Auzière koja danas ima 40 godina, prenosi Daily Mail. Posebno ju je uznemiravalo to što je njezin poniženi otac, André-Louis Auzière, bio prisiljen napustiti obiteljski dom 1994., iako se razveo od Brigitte tek 2006.

"Razdvajanje obitelji može biti i tuga i prilika‘. Rekompozicija se može pokazati obogaćivanjem. Imam voljenog oca i očuha.", kazala je.

Sestra Tiphaine Auzière, Laurence, tada je imala 17 godina i bila je kolegica Emmanuela Macrona, jer su isto godište. Auzière je izjavila da su glasine o njihovoj vezi bile užasne za svu djecu, uključujući i njezinog brata Sébastiena, koji je tada imao 19 godina. Svi su tada bili učenici La Providencea, rimokatoličke srednje škole u Amiensu, gdje je Brigitte predavala dramu.

Auzière je također otkrila da je bila strašno povrijeđena tvrdnjama na društvenim mrežama da je njezina majka Brigitte rođena kao muško.

"Zabrinula sam se u kakvom mi to društvu živimo kad sam čula da društvenim mrežama kruži priča da je moja majka zapravo muškarac. Pogledajte samo to pouzdanje s kojim je tako nešto izrečeno i kakva je vjerodostojnost dana takvoj izjavi. Kako se uopće oduprijeti dezinformacijama na društvenim mrežama?", rekla je. Auzière.

Second round of France's 2022 presidential election
1/20

Inače, Brigitte i Emmanuel su porijeklom iz Amiensa, a ona potječe iz obitelji poznatih proizvođača čokolade i slastica. Njegov prijatelj iz razreda jednom je prilikom otkrio kako je Macron bio njezin ljubimac u razredu.

"Uvijek je njega uzimala kao primjer. Potpuno ju je šarmirao njegov talent za pisanje. Stalno je pisao pjesme, a ona ih je čitala pred razredom", rekao je Macronov prijatelj. Predsjednik je u to vrijeme sanjao da postane glumac, a ona ga je u tome poticala. Osim glume, svirao je i klavir, osvajao brojne nagrade, a i pisao je. Posljednju godinu srednje škole Macron se preselio u Pariz kako ne bi imali problema zbog svoje veze, a ona je otišla s njim. 

Nakon što je ostavila muža, postala je predmet skandala u Amiensu, posebno jer ga je ostavila zbog studenta filozofije koji tada još uvijek nije samostalno zarađivao. Njegovi roditelji bili su ugledni, no njezini su ipak bili financijski stabilniji. Nakon preseljena u Pariz, i tamo je pronašla posao učiteljice francuskog jezika i to u jednoj poznatoj privatnoj školi. Vjenčali su se 2007. godine u poznatom odmorištu Le Touquet, u kojom ona posjeduje vilu. Par nema zajedničke djece, a ona ima uz troje djece iz prvog braka i sedmero unučadi.

Prva dama Francuske ispričala je medijima da ju je zaprosio kad je imao samo sedamnaest godina i kad su ga ispisali iz škole, obećao joj je da će se vratiti po nju.

VIDEO Goran Višnjić zahvalio se za Večernjakovu ružu

Komentara 2

LU
Lumumba
11:04 01.03.2024.

Takvi moralni ljudi stvaraju novi svjetski poredak. Radikalni liberalizam u kome ništa nije sveto ni nedopušteno. Nedopušteno je zapravo njih kritizirati i politiku koju provode. Što bi bilo kada bi profesor od 39/40 spavao s učenicom od 15/16? Da li je to u skladu sa zakonskim, moralnim i etičkim kodeksima u Francuskoj i EU ? I to još u katoličkoj školi. Zar u ovome ne vide uzroke propasti društva? U svakom slučaju Macro n je još bio dijete, mlađi maloljetnik. Pametnom dosta.

TO
Toronto20
08:32 26.03.2024.

Nije li to pedofilija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije