Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraljevsko vjenčanje

Kate Middleton naručila četiri para cipela raznih visina potpetice

Princ William
Foto: Pixsell
1/3
23.02.2011.
u 19:35

Mladenka će u Westminstersku opatiju doći u automobilu, a ne u kočiji, veo će joj dizajnirati kitničar Lady Gage Philip Treacy, nosit će bijelu vjenčanicu i tijaru kraljice Mary iz 1913. godine

Od obznane kraljevskih zaruka Kate Middleton i princa Williama, Engleska ne miruje. Budno se prate nove informacije o ceremoniji koja će se održati 29. travnja u Westminsterskoj opatiji, a najnovija vijest je o kitničaru koji je angažiran za dizajn šešira svatova pripadnika kraljevske obitelji i same mladenke.

Buket mirte za plodnost

Naime, po preporuci svoje buduće svekrve Camille Parker Bowles, Kate je izabrala slavnog kitničara Philipa Treacyja koji radi šešire i za Sarah Jessicu Parker i Lady Gagu. S dizajnerom, koji je kreirao i pernati ukras za glavu što ga je Camilla nosila na vjenčanju s princom Charlesom 2005., Kate se susrela prije nekoliko dana. Dogovorili su izgled šešira za neke od svatova, među kojima je i onaj za Kateinu majku Carole. No poseban zadatak mu je kreacija mladenkina vela, ali i nečeg senzacionalnog za večernje primanje na kojem će se mladenka presvući, piše Daily Mail. Ipak, pojedinosti, kao i sam izgled vela ili vjenčanice, dobro su čuvana tajna, a britanski mediji bave se predviđanjima detalja na temelju informacija koje procure iz izvora bliskih dvoru, ali i na temelju duge povijesti kraljevskih vjenčanja.Tako će vjenčanica navodno biti bijela sa srebrnim detaljima, a ne boje šampanjca poput haljine koju je nosila princeza Diana. U rukama će nositi buketić od mirte koja simbolizira vječnu ljubav i plodnost, a to je ujedno kraljevska tradicija koju je 1840. uvela kraljica Viktorija. Mladenka neće nositi puno nakita, već samo naušnice ili ogrlicu, a na glavi tijaru koju će izabrati u bogatoj riznici kraljevskog nakita. Navodno bi to mogla biti tijara od dijamanata i bisera izrađena 1913. godine za kraljicu Mary, a nosila ju je i princeza Diana. Sve kraljevske mladenke u povijesti monarhije imale su kosu dignutu od lica, pa će istu frizuru imati i Kate, no još uvijek nije odlučila hoće li veo nositi preko lica ili spušten na zatiljku. Naime, princeza Anna, princeza Margaret i sadašnja kraljica kao mladenke plave krvi na svojim vjenčanjima nisu nosile veo preko lica. A Kate kao obična građanka ima pravo izbora, no zacijelo će se odlučiti za zakriveno lice baš poput Diane i Sarah Ferguson.

Medeni mjesec u Kanadi

Mladenka je naručila i četiri para cipela – različite visine potpetica. Jedne su za ceremoniju, druge za primanje, treće za pojavljivanje na balkonu palače, a četvrte za fotografiranje i ples. U skladu s povijesnom tradicijom, jedan kat svadbene torte će se konzervirati, a mladenci će ga opet služiti na krštenju svojeg prvog djeteta. No iako i Kate i William poštuju tradiciju, neke će stvari izvesti ipak po svom. Naime, mladenka neće doći na vjenčanje u kočiji, već u automobilu, a poslije ceremonije odvest će se iz Westminsterske opatije kočijom. A mladenci imaju i tajni popis iznenađenja za svoje goste, ali i milijune njihovih obožavatelja diljem svijeta. Pozivnice su poslane, očekuje se 1900 gostiju, a poslije spektakla supruzi će otputovati na prvo bračno putovanje – devetodnevni obilazak Kanade.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
08:28 24.02.2011.

Jadna djevojka. Kud ide? I već mora slušati savjete Kamile.

LE
leptirica11
14:31 24.02.2011.

jel ta mala zbilja to mora tak,sva ta nevažna sranja ganjat ili... a bojim se da poslije godinu dvije nebu bilo bulimije,psihoze,preljuba...

TM
tesla moj ponos
14:55 24.02.2011.

Da sam na njenom mjestu ne bih uzeo ništa što podsjeća na Sarah i Dianu. Uzeo bih sve što je vezano za najpozitivnije razdoblje britanske krune. Ako ga uopće ima???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije