Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s borovnicama

Karmela Vukov Colić podijelila recept za slastan kolač koji je savršen za kraj nedjeljnog ručka

Dubrovnik: Karmela Vukov Colić prezentirala talijanske kulinarske delicije
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/12
13.08.2023.
u 13:00

Ovog puta otkrila je recept za slastan čokoladni kolač s borovnicama i pistacijom, a podijelila je i fotografije svoje kreacije od kojih su mnogima brzo počele rasti zazubice.

Televizijska voditeljica Karmela Vukov Colić već je godinama poznata i kao strastvena gurmanica, ali i vrsna kuharica, a svoje recepte s pratiteljima rado dijeli i na svom blogu i Facebook stranici 'Ciao Karmela'. Ovog puta otkrila je recept za slastan čokoladni kolač s borovnicama i pistacijom.

"Danas, nedjeljni brzi čokoladni kolač s borovnicama i pistacijom" napisala je Karmela, a recept koji je podijelila prenosimo u cijelosti:

Biskvit:
2 šalice brašna (ja koristim glatko)
3/4 šalice maslaca sobne temperature (oko 200 g)
1 čokolada za kuhanje (100 g)
3 jaja
Prstohvat soli
1 žlica vanilije
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1 šalica šećera
1 kiselo vrhnje (200 ml)
1/2 šalice vrele vode
1/4 šalice nasjeckane pistacije

Premaz:
1 krem sir (200 g)
1 vrhom puna žlica maslaca sobne temperature
3-4 žl šećera u prahu - po ukusu
1 žličica vanilije

1 šalica borovnica (svježih ili smrznutih)
1 žl šećera

1/3 šalice nasjeckane pistacije

Maslac i šećer tucite mikserom, dodajte otopljenu čokoladu, jaja, vrhnje i vaniliju. Posebno pomiješajte brašno, prašak, sodu i sol pa malo pomalo dodajte smjesi. Na koncu ulijte vruću vodu da dobijete svilenkastu teksturu. Umiješajte pistacije. Pecite na 180 stupnjeva C 30-ak minuta. Pečen biskvit ohladite.

U maloj posudi zagrijte borovnice i 1 žl šećera. Miješajući kuhajte 5 min pa ostavite da se ohladi. Odvojite 2-3 žlice, a ostatak usitnite u pire.

Miksajte maslac sa šećerom u prahu. Dodajte vaniliju i krem sir (sobne temperature). Kad se izjednači, umiješajte pire od borovnica.

Kremu namažite na biskvit. Po vrhu rasporedite preostale borovnice i malo prošarajte štapićem površinu. Pospite pistacijom.

Dobar tek!

 

Televizijska voditeljica prošlog je proljeća postala direktorica Turističke zajednice grada Dugo Selo, a kako se odlučila prijaviti na natječaj ispričala je za Story.

- Vidjela sam natječaj pa sam se prijavila i prošla. Baš tipično za mene, počela sam raditi na prvi april. Meni je to jako interesantno jer se i ja sama bavim turizmom već 30 godina, a opet je nešto novo, što je i meni jedan izazov - da vidim koliko mogu, koliko znam i mogu li nešto napraviti od jedne destinacije koja nije bila turistički jako aktivna, kao što je to Dugo Selo. Veliki mi je izazov i gušt to raditi. Tamo postoje stvarno dragi ljudi s kojima mislim da od Dugog Sela mogu napraviti jedno zgodno turističko mjesto, i to nam je cilj. To nije posao dovijeka, već mandatni posao koji traje četiri godine, a ja se nadam da će se tada pronaći neka druga osoba koja će to preuzeti - rekla je Karmela.

VIDEO Bono Vox na Sarajevo film festivalu: Naše uloge u filmu su male u usporedbi s herojima ovog grada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije