Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
balmoral

Kada je shvatila da joj je zdravlje sve lošije kraljica se preselila u svoje najsretnije mjesto, ovdje ju je zaprosio Philip

Foto: Profimedia
1/8
08.09.2022.
u 21:35

Kraljica se u Balmoral rado vraćala cijelog života. Njena ljetna rezidencija uvijek je bila njeno omiljeno odredište. Provela je tamo najljepše dane djetinjstva, igrala se sa sestrom Margaret, a tamo ju je zaprosio i suprug, princ Philip.

U 97. godini života preminula je kraljica Elizabeta II. Britanska javnost u posljednjih je nekoliko tjedana bila veoma zabrinuta za svoju vladaricu i mogućnost obavljanja dužnosti. Naime, iz Buckinghamske palače prvo su objavili kako je kraljica pod liječničkim nadzorom u u Balmoralu u svojoj vikendici, gdje je boravila neko vrijeme. 

Kraljica se u Balmoral rado vraćala cijelog života. Njena ljetna rezidencija uvijek je bila njeno omiljeno odredište. Provela je tamo najljepše dane djetinjstva, igrala se sa sestrom Margaret, a tamo ju je zaprosio i suprug, princ Philip. 

- Mislim da je baka najsretnija ovdje. Mislim da stvarno, stvarno voli Highlandse - kazala je njena unuka, princeza Eugenie. U Balmoralu nije morala obavljati kraljevske dužnosti, družila se s članovima svoje obitelji koji su često tamo dolazili. 

- Šetnje, psi, jako puno pasa, uvijek je bilo puno životinja, djedu i baki je ovdje bilo divno - kazala je i dodala je da je ovo mjesto gdje se članovi kraljevske obitelji mogu ponašati kao normalni ljudi. 
Otkrila je i da je princ Philip volio roštiljati, 

- Ručak je uvijek vani, a svi su uvijek na zraku. Princ Philip često je ovdje roštiljao - izjavila je. 

Imanje se nalazi u blizini sela Crathie, te je, otkad ga je 1852. kupio princ Albert, suprug kraljice Viktorije bilo jedno od glavnih rezidencija kraljevske obitelji. 

Kraljica je u Balmoralu provodila svako ljeto. Uživala je u zelenilu i na svježem zraku nekoliko mjeseci. To se promijenilo ove godine jer je tamo bila od 21. srpnja zbog zdravstvenih problema. 

Nije čudno da je upravo ovo mjesto odabrala za svoju bazu kada je shvatila da joj je zdravlje sve lošije, jer je tu provodila najsretnije dane života. 

VIDEO Fascinantan život najdugovječnije monarhinje: Neustrašivo je kročila svjetskom scenom

 

Komentara 1

DU
Deleted user
23:54 08.09.2022.

shvatila da bu kihnula pa sama otišla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije