Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
50. godina dnevnika jedne ljubavi

Josipa Lisac nakon tromjesečne pauze održala koncert u Lisinskom

Zagreb: Josipa Lisac nakon tromjesečne pauze nastupila u Lisinskom
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/12
28.05.2023.
u 13:31

Ovog vikenda nakon višemjesečne stanke Josipa je nastavila s turnejom tamo gdje je stala. Na pozornici je pjevala svoje pjesme, a bila je odjevena u crnu kombinaciju. Na licu joj se moglo vidjeti da je sretna što je ovaj koncert održan.

Glazbena diva Josipa Lisac (73) sinoć je održala koncert u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Prvi je ovo rasprodani koncert koji je glazbena diva održala nakon tri mjeseca pauze prouzročene problemima s išijasom.

Ovaj koncert jedan je u sklopu onih zakazanih za turneju obilježavanja 50 godina albuma “Dnevnik jedne ljubavi”, jednog od najznačajnijih diskografskih izdanja ovih prostora, koju je započela u veljači. Na nastup u veljači došla je potpomognuta štapom, a situacija se nažalost pogoršala toliko da nije bila u stanju publici pružiti nastup kakav zaslužuje.

Bolest se umiješala i na termin drugog koncerta, originalno zakazanog za 25. veljače, i koncert je odgođen. Ovog vikenda nakon višemjesečne stanke Josipa je nastavila s turnejom tamo gdje je stala. Na pozornici je pjevala svoje pjesme, a bila je odjevena u crnu kombinaciju. Na licu joj se moglo vidjeti da je sretna što je ovaj koncert održan.

Koncert je prvotno bio zakazan za 25. veljače, a rasprodan je u rekordnom roku. Unatoč pomicanju za puna tri mjeseca, na jučerašnji termin, tek je nekoliko desetaka ljudi vratilo ulaznice, koje su se pri ponovnom puštanju u prodaju rasprodale u samo sat vremena.

VEZANI ČLANCI:

Nakon koncerta u Lisinskom Josipa za ovo ljeto ima dogovorene nastupe u Zaprešiću, Ptuju i Puli, a novi koncertni termini bit će objavljeni uskoro.

Inače, "Dnevnik jedne ljubavi" prvi je njezin album, a objavio ga je Jugoton 1973. godine. Vrlo brzo stekao je kultni status kod kritike i publike te je kroz pola stoljeća postao antologijsko izdanje i jedan od najznačajnijih albuma. Zbog njegove važnosti trenutačno se sprema i remasterirano vinilno reizdanje.

Karlo Metikoš i Ivica Krajač, autori glazbe i teksta na albumu, ugradili su u album posvetu Josipi Lisac u obliku akrostiha sastavljenog od prvih slova svake pjesme i završnog slova albuma.

Na albumu se nalazi ukupno deset pjesama, a to su: "O jednoj mladosti", "Srela sam se s njim", "Sreća", "Po prvi put", "Plačem", "Jedna kratka vijest", "Ležaj od suza", "Ne prepoznajem ga", "Vjerujem ti sve", "Kao stranac". 

VIDEO Goran Bare koncertom zapalio splitske Gripe, tijekom nastupa više puta zaradio ovacije delirične publike

Komentara 2

Avatar R2D2
R2D2
16:04 28.05.2023.

Josipa, od davno je vrijeme za mirovinu. Pravi umjetnici znaju kad je vrijeme za povući se.

Avatar Burviles
Burviles
16:23 28.05.2023.

nakon tromjesećne pauze,ko da je do tada nastupala svaki dan,valjda će joj netko reči da je pranavljanju kraj !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije