Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Superpotjera

Josip je pobijedio lovce, a Krešo je poručio: Idem upaliti motorku i riješiti neke stvari s Moranom

Foto: HRT
1/9
30.04.2023.
u 21:22

Josip Rončević iz Lumbarde osvojio je 30 tisuća eura i igrao je protiv svih lovaca

U novoj epizodi kviza "Superpotjera" odličan nastup je imao Josip Rončević iz Lumbarde na Korčuli koji je nastupio zadnji te je odlučio u brzopoteznoj igri igrati protiv svih petero lovaca za iznos od 30 tisuća eura i na kraju ih je pobijedio. U zanimljivom natjecanju znanjem između Josipa i lovaca natjecatelj nije znao da GPS možemo prevesti kao globalni položajni sustav, kao ni da je Isus rekao apostolima "hajdete za mnom i učinit ću vas ribarima ljudi", a nije znao ni da u brodskoj svjedodžbi nalazimo ime brodara i područje plovidbe. Lovci su imali nekoliko netočnih odgovora pa tako Sven nije znao da je Ivo Josipović među bivšim hrvatskim predsjednicima rođen najbliže Pantovčaku. Odgovorio je da se radi o Kolindi Grabar-Kitarović.

Dean je netočno odgovorio na pitanje koji je instrument Hal Blaine svirao na 150 američkih top 10 hitova. Mislio je da se radi o klaviru, a točan odgovor su bubnjevi, prenosi HRT. Morana je mislila da se u Norveškoj nalazi višenamjenska dvorana Husqvarna Garden, a nalazi se u Švedskoj.

I na kraju na pitanje Skeneove žlijezde neki nazivaju ženskim pandanom kojeg muškog organa, Dean nije znao da se radi o prostati. - Zaigrali smo kao mali majmuni - rekao je Dean na kraju. - Čestitke, u ovom vrtuljku emocija koji prolazimo i mi i natjecatelji Josip se bolje snašao, a ja idem upaliti svoju motorku i riješiti neke stvari s Moranom - poručio je lovac Krešimir Sučević Međeral.

Večerašnje izdanje kviza "Superpotjera" otvorio je povjesničar i latinist Rudolf Barišić iz Sesveta koji je otkrio kako je dosad u rasponu od 20 godina na kvizovima na HRT-u osvojio oko 500 tisuća kuna. U prvom krugu je osvojio 2000 eura i odlučio se boriti za iznos 30 tisuća eura od s početnom prednošću od 4 sekunde, ali nije uspio osvojiti taj iznos jer su lovci bili bolji. 
Profesor povijesti i engleskog Dražen Nemec je bio sljedeći natjecatelj i rekao je kako bi ako osvoji novce taj iznos potrošio za put u London. U brzopoteznoj igri odlučio je igrati protiv svih pet lovaca i borio se za 35 tisuća eura s prednosti od šest sekundi. Nije znao čija je kulinarska emisija Hell's Kitchen i imao je još nekoliko pogrešnih odgovora i lovci su ga pobijedili. 

Darinka Pisac iz Solina iz Solina je bila treća natjecateljica i odlučila je igrati protiv troje lovaca i to za iznos od 5000 eura te s vremenskom prednosti od 20 sekundi i uspjela je pobijediti lovce Moranu Zibar, Mladena Vukorepu i Deana Kotigu. Dean je netočno odgovorio na pitanje što je sistematizirao Linné u djelu Species plantarum. Točan je odgovor biljke, a rekao je da su vrste, odnosno biljne vrste, što nije priznato kao točan odgovor. Darinka nije znala da je ključna kost, kost ramenog obruča ona koju biciklisti najčešće ozljeđuju, te da je protagonist prvi glavni lik, a iza njega slijedi drugi deuteragonist. Također joj je bilo nepoznato da je Edison izumitelj fonografa koji je ženu zaprosio Morseovim kodom. Darinka je kući otišla s pet tisuća eura. 

VIDEO Žanamari progovorila o napadu agresivnog muškarca: 'Tukla sam ga i rukama i nogama pa pobjegla'

 

Komentara 3

IL
ilija26
08:35 01.05.2023.

Ode Kresek sa drugovima na grah

Avatar razmaknica
razmaknica
07:57 01.05.2023.

izuzetno "cudesan kviz" u kojeg dolaze ljudi i natjecu se sa uvijek istim televizijskim suparnicima "lovcima" koji imaju slusalicu u uhu... sve bi bilo ok da se na pocetku emisije bira od natjecatelja tko ce biti lovac a tko lovina ...ovako sve je to pomalo ?????

Avatar southman
southman
22:16 30.04.2023.

Da radi po učinku Morana bi odavno bila out !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije