Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JANKO POPOVIĆ VOLARIĆ

Još uvijek ima šovinističkih svinja

Janko Popović Volarić
Foto: Nova TV
1/3
07.06.2018.
u 07:00

Razgovarali smo s poznatim glumcem između dvije probe o novom glumačkom izazovu i planovima

Kazališni, filmski i televizijski glumac Janko Popović Volarić uskoro će na kazališnim daskama, točnije na 33. zagrebačkom histrionskom ljetu oživjeti lik Siniše iz romana ‘Grčka vještica’, a istoimena predstava igrat će se i u srpnju i kolovozu na Opatovini.

Kako je igrati lik našeg književnog klasika?

Do sad nisam igrao neki hrvatski klasik, no za Histrionsko ljeto vežu me jako lijepe suradnje. Već sam tri godine imao turneje s histrionskim brodom i ovo mi je već treća godina na Opatovini, a jedna od najdražih mi je ‘Igra za dvoje’ Tita Strozzija. Čak sam prije desetak godina odigrao svoju prvu ulogu na kazališnim daskama, upravo na Opaovini. Zbog toga cijela ova priča ima posebno mjesto u meni.

Planirate odigrati 50 izvedbi ‘Vještice’ od 5. srpnja do 2. rujna. Hoće li biti naporno?

Već sam dva puta preživio toliko izvedbi, no pošto radim ono što volim, sve je lakše. Inače volim ljeto u Zagrebu, predivno je to kruženje, Kaptol, Kula, pozornica na otvorenom. Publika je sjajna, naprosto je drugačija atmosfera nego kad izvodiš komad u komornim dvoranama.

U ‘Gričkoj vještici’ tumačite Sinišu. Omiljeni lik zavodnika i romantičara kad se zaljubi u Neru.

Sretan sam što imam priliku glumiti Sinišu, zanimljivog vojnika koji obilazi i Zagreb i Beč, prilično je nonšalantan sa ženama, šarmer sve do trenutka dok se ne zaljubi u Neru. Zapravo upoznavanjem Nere doživljava drugu stranu muško-ženskih odnosa.

Zagorkin roman dosta govori i o tadašnjem lošem položaju žena u društvu. Danas je sve puno bolje, ili...?

Na sreću, žene se više ne spaljuju na lomači kako kome dođe, ali da su danas u svemu iste s muškarcima, ne bih rekao. Još uvijek se nađu šovinističke svinje.

Janko Popović Volarić
1/6

Komentara 11

OB
ObrenM
07:43 07.06.2018.

Dali je mislio na nedodirljivog Frljica,ljubimca ove ne pucke vlade?

VJ
vjekoslavkatalina
08:50 07.06.2018.

...tu smo gdje jesmo u filmskoj produkciji kad imamo ovakve 'glumce'..odakle ih samo izvlace...na glumacku akademiju se svatko danas moze upisati kako je rekao jednom špiro guberina...zato imamo kakve imamo 'glumce' i 'glumice'...koji bi nekadasnjim pravim glumcima bili najdalje kuhaci kava ili mahali im lepezama na snimanju da se hlade

PR
prajdali100
08:31 07.06.2018.

Ta šovinistička svinja i ništarija !? Tko je to ? " Umjetnik" Frljić ? Jesi li na njega mislio ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije