Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Jelena Rozga sutra pjeva rođendanski koncert Karlovcu

444. rođendan Karlovca
Foto: Promo
1/7
12.07.2023.
u 13:53

444. rođendan Karlovca uz tradicionalni bal i koncert Jelene Rozge

U sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto koja već tri tjedna traje u Karlovcu, održani su brojni kulturni, zabavni i sportski programi, a u naredna dva dana prava je kulminacija pred proslavu 444. rođendana Karlovca. Večeras pjeva Matija Cvek, a sutra Jelena Rozga.

Zvjezdano ljeto je manifestacija kojom se slavi Dan grada Karlovca, a ime je dobila zbog utvrde u obliku šesterokrake zvijezde čiji se obrisi i opkopi vide i danas, stoljećima kasnije. Karlovac je jedan od rijetkih hrvatskih gradova kojemu se zna točan datum osnutka pa se rođendan ovog grada svake godine slavi tako što njegovi trgovi, ulice i sportski tereni na čak tri tjedna postanu pozornica i mjesta susreta uz brojne kulturne, zabavne i sportske događaje koje su pripremili lokalni kreativci i entuzijasti te njihovi gosti sa svih strana svijeta. Zvjezdano ljeto započelo je paljenjem 244. po redu Ivanjskog krijesa, a među ostalim odličnim programima posebnu pažnju privukli su Međunarodni festival folklora i Okusi svijeta koji su u Karlovac donijeli dašak Gruzije, Turske, Španjolske, Indonezije, Sjeverne Makedonije i afričkog Burundija. Mnogobrojne posjetitelje privukli su i tribute bendovi Guns N' Rosesa, Rolling Stonesa i Abbe u sklopu Karlovac Open Air tribute Festivala te Karlovački kazališni festival koji je ugostio HNK Ivan pl. Zajc iz Rijeke, Kerekesh teatar, Kazalište Moruzgva, Kazalište Tragači i B-glad produkciju s predstavama koje su obilježile ovu kazališnu sezonu.

Foto: Promo

Večeras Matija Cvek, sutra Jelena Rozga!

Večeras će na Glazbenom paviljonu od 21 sat pjevati Matija Cvek, dok pravi rođendanski tulum slijedi sutra, na rođendan Grada uz veliki koncert Jelene Rozge otvoren svim građanima i gostima grada Karlovca. Uz večernji program, svečano će biti i tijekom dana i to od ranog jutra. Već u 6 sati i 30 minuta svečana budnica proći će ulicama Karlovca i pozvati svoje stanovnike da iskoriste dan. Javna ustanova Aquatika otvorit će vrata slatkovodnog akvarija na rijeci Korani pa će svi zainteresirani od 9:00 – 19:00 sati moći besplatno učiti o flori i fauni ove, kao i preostalih karlovačkih rijeka. Najmlađe Karlovčane očekuje radionica animacije u Gradskoj knjižnici, a poslijepodne i kreativna igra „Potraga za zvjezdanim ljetom“ na Glazbenom paviljonu, te plovidba Žitnom lađom.

Foto: Promo

Zvjezdano ljeto završava svečanim spuštanjem gradske zastave i mimohodom Puhačkog orkestra grada Karlovca, Karlovačkih mažoretkinja i Karlovačke građanske garde koja zastavu vraća u ruke gradonačelnika. Kad otkuca 20 sati započet će i tradicionalni Rođendanski bal. Ove godine će na taktove engleskog i bečkog valcera zaplesati čak 444 plesna para u čast jednako toliko godina od osnutka Karlovca. Ukoliko još niste, svakako planirajte posjet ovom gradu koji nudi pregršt povijesnih zanimljivosti pretočenih u odličnu turističku ponudu, a u svoje kalendare posebno zabilježite Zvjezdano ljeto, manifestaciju s preko stotinu kvalitetnih programa besplatnih za sve posjetitelje, koja se svake godine održava od 23. lipnja do 13. srpnja.

Organizator Zvjezdanog ljeta je Grad Karlovac, a Karlovačko i AB Gradnja sponzori.

Više informacija o programu ovogodišnjeg Zvjezdanog ljeta možete pronaći na službenoj internet stranici zvjezdanoljeto.karlovac.hr te na Facebook i Instagram profilima Manifestacije.

Foto: Promo

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije