Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREĆE IDUĆI TJEDAN

Iz Njemačke u Lijepu našu: Popularna serija koju prate milijuni opet se snima u Hrvatskoj

Foto: YouTube Screenhshot
1/6
11.03.2021.
u 20:00

Split će uskoro postati središte snimanja vrlo popularne kriminalističke serije.

U gradu pod Marjanom uskoro će početi snimanje nove sezone "Der Kroatien Krimi" (Zločini na Jadranu), piše Dalmacija Danas. Naime, serija koja se prikazuje na njemačkom ARD-u i bilježi milijunsko gledateljstvo snimat će se u Splitu od 17. ožujka do 14. svibnja. Nedavno je od organizatora snimanja stigao i poziv za statiste koji će predstavljati policajce, policajke, forenzičare, lokalce, turiste, putnike...

Prva epizoda prikazana je 2016. godine, a za razliku od ostalih producentskih kuća, Njemačka je mjesto i radnju serije smjestila u Dalmaciju te tako napravila veliku promociju za Split i hrvatski turizam

Do danas je prikazano osam epizoda, a sada je došao red na nove nastavke serije u kojoj splitska policija rješava ubojstva na širem gradskom području. Glavnu ulogu inspektorice Branke Marić tumači njemačka glumica iranskog podrijetla Neda Rahmanian.

Foto: Das Erste

Tematika serije bavi se ratnom prošlošću na ovim prostorima te njihovom povezanošću s aktualnim kriminalističkim slučajevima. U prvoj epizodi "Der Teufel von Split" radnja se odvija upravo u Splitu. Kada policija pronađe tijelo Ante Remića, detektivka Branka Marić nađe se u kući žrtve gdje pronalazi ukradene suvenire iz Domovinskog rata u kojem je Ante sudjelovao kao časnik. Uskoro je ubijena još jedna osoba povezana s časnikom, a jedini preživjeli je poduzetnik Jerko Novak. Zbog njega se pretpostavlja da bi ratni zločini iz prošlosti mogli biti povezani s trenutačnom situacijom. Novaka se proziva "splitskim vragom". 

Osim njemačke glumačke postave, uloge je u prijašnjim sezonama dobilo i nekoliko domaćih glumaca, među kojima su Alma Prica (Tereza Remić), Goran Navojec (Marin Marić) i Leon Lučev (Pravdan Knežević).

 

 

 

 

Komentara 5

K0
Konjina2.0
20:42 11.03.2021.

Ovaj koncept nema nikakvog smisla majke mi, tko to uopće gleda? Iranka glumi Hrvaticu koja priča njemački.. Šta?

DV
dvojnica
20:40 11.03.2021.

Bas je reklama za Hrvatski! Časnik koji je ratni zlicinac i kradljivac usto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije