Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANA VS LANA

Hrvatske pjevačice zaratile zbog pjesme: 'Mogla me i obavijestiti da je uzela'

Foto: PIXSELL
1/7
31.07.2017.
u 15:28

Lana Jurčević predstavila je pjesmu 'Kuda da krenem' kao novu, a istu je pjesmu 2005. otpjevala Ivana Radovniković

Je li pomolu novi rat na hrvatskoj pop sceni? Ovog se vikenda, naime, podignula prašina nakon što je Lana Jurčević predstavila tri nove pjesme, među kojima je i "Kuda da krenem", koju je prije 12 godina otpjevala Ivana Radovniković. Pjesmu je Lani ustupila Milana Vlaović, koja ju je i napisala, no Ivani je sporno što se "Kuda da krenem" predstavlja kao nova, te što je nitko nije ni obavijestio o tome.

- Ovih dana pitate me svašta vezano uz pjesmu 'Kuda da krenem' koju sam izvela 2005. godine kada sam imala 18 godina, na Splitskom festivalu i koja se nalazi na mom prvom albumu, jer ju je u novom ruhu sada 2017. odlučila otpjevati Lana Jurčević. Za taj plan nisam znala, ali ja nisam autor te pjesme već Milana Vlaović, tako da je svaka odluka oko glazbe i teksta pjesme potpuno u rukama autora. Oni su joj 12 godina kasnije odlučili udahnuti možda nešto novo i drugačije. Ok, možda me netko mogao obavijestiti o tome, kolegijalnosti radi, jer mi je ovo prva vijest o tome, ali ni to nigdje ne piše kao 'must do', možda u bontonu.. Uglavnom, to je to, uživajte u ljetu i ne zamarajte se glupostima. Pjevajte i plešite, slušajte što god vam godi srcu. Ne pokušavajte izmamiti komentarima nešto negativno iz ovoga jer ja sam trenutno samo mama na odmoru i planiram to biti još neko vrijeme - napisala je Ivana, no ipak je dobila puno komentara svojih fanova koji su između ostalog kazali kako je obrada neke pjesme najveći kompliment originalnom izvođaču.

 

Ovih dana pitate me svašta vezano za pjesmu "Kuda da krenem" koju sam izvela 2005.godine kada sam imala 18 godina na Splitskom festivalu i koja se nalazi na mom prvom albumu, jer ju je u novom ruhu sada 2017. odlučila otpjevati Lana Jurčević. Za taj plan nisam znala, ali ja nisam autor te pjesme već Milana Vlaović, tako da je svaka odluka oko glazbe i teksta pjesme potpuno u rukama autora. Oni su joj 12 godina kasnije odlučili udahnuti možda nešto novo i drugačije. Nadam se da su i uspjeli.Ok, možda me netko mogao obavijestiti o tome, kolegijalnosti radi, jer mi je ovo prva vijest o tome, ali ni to nigdje ne piše kao 'must do', možda u bontonu.. Uglavnom, to je to, uživajte u ljetu i ne zamarajte se glupostima. Pjevajte i plešite, slušajte što god vam godi srcu. Ne pokušavajte izmamiti komentarima nešto negativno iz ovoga jer ja sam trenutno samo mama na odmoru i planiram to biti još neko vrijeme 😀👍😉 #kudadakrenem #idemnamore #peaceandlove

A post shared by Ivana Radovnikovic (@ivana_radovnikovic) on

No, nije ve stalo na tome. Čini se kako su Ivanini fanovi komentirali ovu obradu kod Lane, koja je, izgleda, brisala komentare na svojim profilima na društvenim mrežama.

- Milani Vlaović ne bi kruna s glave pala da me obavijestila o svojoj namjeri s pjesmom, a Lana Jurčević bi trebala znati da pjesmu koju predstavlja kao novu je stara 12 godina. Može brisati komentare ljudi, ali to je i dalje tako - komentirala je na svom profilu Ivana.
Ni Milana Vlaović ni Lana Jurčević nisu htjele komentirati zašto su obradile tu pjesmu, piše dnevnik.hr.

Komentara 4

Avatar Moodleen
Moodleen
20:03 31.07.2017.

Ti bokca, pa u tom Vl sve članak do članka "vrhunske" kvalitete. Kak bi tek napredovali da zaposle (i plate) nekog sa školom!!

RI
rikavac
19:31 31.07.2017.

Vi ove nazivate Hrvatskim pjevacicama?

GR
grodar
14:08 01.08.2017.

Mrš radovnikovićka mrš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije