Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Ivana Nanut: Tražim muškarca koji me neće pokušati promijeniti

'22.10.2012., Zagreb - Ivana Nanut, voditeljica. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
1/10
27.10.2012.
u 12:00

Voditeljica Red Carpeta otkriva zašto ponekad stariju sestru naziva Hitlerom te zbog čega više ne luduje za izlascima

Godinama smo novinarku Ivanu Nanut gledali kako na crvenim tepisima filmskih festivala u Cannesu, Berlinu, Los Angelesu, Torontu pred televizijske kamere "privodi" mnoge poznate face. Sada je prtljagu pospremila na sigurno i od ove jeseni se pridružila Danielu Delali kao voditeljica Red Carpeta na Novoj TV.

Kakav je osjećaj nakon toliko vremena odložiti kofere i smiriti se na jednom mjestu ?

– Još se privikavam na činjenicu da sutra ne moram biti u nekoj drugoj državi, da nisam stalno na putu. Napokon imam vremena za stvari koje sam dugo odgađala, poput odlaska zubaru, liječniku i popravaka kofera koji su se potrgali tijekom godina.

S Danielom se družite i privatno, kako se slažete na poslu i kako funkcionirate kao voditeljski duo?

– Ravnopravni smo, ali ipak je on urednik i "Big Boss", ali kako sam žena, za vrijeme vođenja Daniel mi, poput pravoga gospodina, tu i tamo popusti. S obzirom na to da se dugo poznajemo, mogu ga i mlatnuti papirima za vrijeme emisije, nisam s njim na vi i ne moram paziti što ću reći.

Kad ste počeli s novinarstvom, je li odabir showbizza bio slučajan ili namjeran?

– Prvi mi je urednik bio Robert Knjaz i bila je to emisija poluinformativnog karaktera, ali uvijek sam naginjala prilozima koji su u sebi imali zabavne elemente. Showbizz je veseliji, šareniji vrckaviji od političkih tema.

Znači li to da vas dnevna zbivanja u zemlji i svijetu ne zanimaju?

– Ma gledam sve informativne emisije, ali nikad ih ne odgledam do kraja jer se brzo uzrujam i previše sve uzimam k srcu.

Dugo ste radili i sa sestrom Jasnom, obilazili ste svjetske filmske festivale. Kako je to funkcioniralo?

– To su mi bili najdraži dani na putovanjima, ali ponekad je bilo prilično napeto jer mi je sestra prijateljica i najveći kritičar. Naravno da smo se svađale i da mi je znala reći da nisam dobro postavila pitanje na crvenom tepihu. Znala je biti poput Hitlera kad je posao u pitanju, ali privatno je kao prava starija sestra uvijek imala zaštitnički stav kad sam ja u pitanju.

Radili ste intervjue s brojnim poznatim osobama, tko vam je ostao u lijepom, a tko u manje lijepom sjećanju?

– Sve cure iz "Seksa i grada" bile su fenomenalne osim Sarah Jessice Parker koja je bila jako uštogljena. Ostale su bile duhovite i otvorene. James Gandolfini (Tony Soprano) i Sean Penn preziru medije i nikad se ne zaustavljaju na crvenom tepihu, Madonna je zbilja umišljena i hladna kakvom je mediji inače opisuju i jedva da me pogledala u oči.

Jeste li imali neugodnih situacija?

– Jednom kad je Angelina Jolie stajala pored mene i bila mi okrenuta leđima, lagano sam je potapšala po ramenu. Ona se okrenula i dala mi izjavu jer je pravi profesionalac. No drugi dan su me pozvali iz press-službe Toronto Film Festivala i upozorili da to više nikada ne učinim.

Koliko se razlikuju naši od stranih celebrityja?

– Razlikuju se u količini novca koji imaju. Ako jedan Dustin Hoffman ili Sir Anthony Hopkins nemaju problema s privatnim pitanjima, onda ne razumijem zašto je ovdje to takav problem. Strane zvijezde su otvorenije i zabavnije.

U duetu sa sestrom puštate i glazbu u jednom klubu u Zagrebu. Kako to da ste se uhvatile DJ pulta?

– To nam je super jer objema to dođe kao izlazak i osim što se dobro provedemo s prijateljima, puštamo glazbu koju volimo.

Zašto ste prorijedili izlaske?

– Sad mi je puno draže skuhati nešto, pozvati ljude k sebi, jesti i pijuckati. I tada se zna dogoditi da spontano odemo van, ali sve rjeđe jer mi se ne da gubiti dan oko jučerašnjeg oporavka. Više sam kućni tip.

Je li vaše kuhanje već došlo do faze kad biste se mogli prijaviti na MasterChef?

– Malo su mi prestrogi oni u MasterChefu, vole da je tanjur poezija, dok ja ne volim da mi je na tanjuru sve po PS-u, ali zahvaljujući MasterChefu naučila sam kuhati puno toga. Samo ja to ne bih znala tako lijepo prezentirati jer sam nestrpljiva, ali prijatelji govore da je ukusno.

Kažete da ste nestrpljivi, je li to neka od mana kojih biste se rado riješili?

– Brzopleta sam i kampanjac sam. Brzopletost me košta svaki put kad nešto kažem i onda za 15 minuta pomislim: Ne mogu vjerovati da sam to rekla.

Imate li strpljenja za Jasninu četverogodišnju kćer Kimi?

To sve ovisi o Kiminom raspoloženju, ali sve joj popuštam jer joj dođem kao frendica, a ne teta. Zna da, kad dođe kod mene prespavati, sve može. Sve pamti i otkad sam joj jednom rekla da ne mora oprati zube nakon što je pojela jabuku, sad svaki put kaže kako će radije pojesti jabuku nego prati zube.

Je li uloga tete dobar test za majčinstvo ili vam je ta uloga zasad sasvim dovoljna?

– Biti teta zasad mi je sasvim dovoljno. Nisam još sigurna da bih mogla biti mama, taj posao ipak zahtijeva 24-satni angažman.

Jedini put kad se vaše ime našlo u trač-rubrici bilo je kad vas se spajalo s Matom Jankovićem. Kakav je osjećaj biti na strani o kojoj obično vi izvještavate?

– Kad je Jasna vodila prvu sezonu MasterChefa, družili smo se svi zajedno, često smo kuhali, izlazili na večere i kad ti se dogodi da na taj način završiš u novinama, onda kažeš: OK, valjda je tako trebalo biti, netko je mislio da će to biti super naslovnica i tako je ispalo, ali ne mogu biti licemjer u takvim situacijama jer se i ja bavim sličnim poslom. Danas naslovnica, sutra lanjski snijeg. Strpljen, spašen.

Kakve bi osobine trebao imati muškarac koji bi vama bio kompatibilan?

– Trebao bi me znati nasmijati i razumjeti, ne pokušavati promijeniti i znati šutjeti bez one neugodne tišine ako nam se ne komunicira.

Što biste učinili da na lutriji osvojite milijun eura?

– S nekoliko najboljih prijatelja otišla bih na putovanje, dobro sam se zabavila, a ostatak bih oročila i pokušala živjeti od toga ako je ikako moguće. U svakom slučaju, nastavila bih raditi jer bih u suprotnom umrla od dosade. No tada ne bih imala takav stres jer bih znala da mogu otići kad poželim.

Sudeći po tom odgovoru, ne biste se mogli zamisliti u nekoj kućici na selu?

– Kako da ne. Djetinjstvo sam provodila na selu. Obožavam sve životinje i s vremenom bih se lako prebacila i u taj film. Samo nikako to ne bih učinila sama. U paru, bilo prijateljskom ili u vezi, jer udvoje je život uvijek ljepši.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Loreley
Loreley
12:11 27.10.2012.

Kad ga nades javi !!

Avatar patkovic
patkovic
12:12 27.10.2012.

život na selu je velika grofovija ako se poredi sa spratovima,liftom itd

OL
olovka
12:09 27.10.2012.

Nazalost , moja draga gospodice , istu takvu zelju imaju svi muskarci prije zenidbe , da im se draga ne promjeni (a ono vijestica poslije udaje) ogromna promjena i rupa u zivotu . A jadni muskarcici , nikad promjene samo glupaci pocinju piti od muke ,ako se ne snadu sa drugom , tudom i postenom ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije