Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Party za odabrane

Iva Balent, Jelena Veljača, Tedeschijevi... Pogledajte tko je sve uživao u HNK

HNK koncert
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/14
09.12.2013.
u 08:41

Počela je sezona blagdanskih partija, a jedan takav održan je sinoć u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Počela je sezona blagdanskih partija, a jedan takav održan je sinoć u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu. VIP je održao svoj tradicionalni božićni koncert, a i sinoć se tražila karta više za nastup u kojem su njihovi poslovni partneri, suradnici i prijatelji uživali 13. godinu zaredom.

Zabavu za odabrane nisu propustile ni Jelena Veljača, Tamara Garbajs, Iva Balent, Hrvoje i Branka Krstulović, Emil Tedeschi sa suprugom Majom te brojni drugi poznati i ugledni uzvanici.

Pod ravnanjem dirigenta Alana Bjelinskog koncert je započeo jednom od suvremenih jazz skladbi "Last Train Home" u izvedbi Matije Dedića. Najbolja hrvatska violončelistica Monika Leskovar oduševila je izvedbom u suradnji sa Zagrebačkim solistima, a jedan od najtraženijih svjetskih mlađih tenora Tomislav Mužek svojim glasom publiku je ostavio bez daha. Posebno dojmljiva bila je izvedba "Amazing Grace" koju je Mužek otpjevao s Tonijem Cetinskim.  Na ovogodišnjem koncertu prvi je put nastupila i bosanska glazbena diva Amira Medunjanin, koja je zajedno s Mužekom i Leskovar izvela jednu od najpoznatijih pjesama Lou Reeda "Perfect Day".

Pravo glazbeno iznenađenje bilo je gostovanje glazbenika čije skladateljsko, pjesničko i izvođačko djelovanje već niz desetljeća obilježava našu glazbenu scenu. Arsen Dedić i Gabi Novak u pratnji Matije Dedića izveli su Arsenova djela "Božićna" i "Slavit ćemo sami" te "Odlazak", pjesmu Tina Ujevića za koju je glazbu napisao Arsen Dedić.  

Posebno zbog nastupa na Vip božićnom koncertu Zrinka Cvitešić doputovala je iz Londona gdje živi posljednjih godinu dana. Svoj prvi veliki glazbeni nastup Zrinka je imala upravo na Vip božićnom koncertu u HNK 2006. godine. Ovogodišnji koncert pamtit će se i po odličnim izvedbama mnogih mladih izvođača poput dubrovačke grupe Silente, mlade vokalistice Ive Ajduković,  makedonske pjevačice Karoline Gočeve  te skladatelja i pijanista umjetničkog imena J.R. August.

Komentara 4

ĆA
ćaćaća
11:51 09.12.2013.

kad vidim ove nadrikulturnjake stvarno poželim otići u hnk ..

Avatar comandante
comandante
15:46 10.12.2013.

Krasne slike ali morate napisati tko je na slikama jer su mi jako "poznati". Smije li netko "nepoznat" u HNK ili je to zabava za "poznate"

AR
ana.rimbaud
09:05 09.12.2013.

Divni su mi ovi novinari. Nije bitno što se desilo, već tko je prisustvovao. Jer ako se neki "celeb" (u prijevodu: poznata osoba) ne pojavi na "eventu" (prijevod: događanju), kao da se ništa nije desilo. Jer koga briga tko jee nastupio na koncertu, tko je dirigirao, tko je producirao, kakve su izvedbe bile, kada će se snimka koncerta moći pogledati na televiziji, ... Bitno je samo da su se pojavile neke poznate face, koje bi sve redom bile izostavljene iz članka da se pojavila i Severina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije